BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Askerden o haritaya sert tepki

Doğuyu koparan o harita yine karşımıza çıktı. Bu kez Yunanistan'da.

Abone ol Yunan Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerinde Türkiye’yi bölünmüş gösteren harita açılması üzerine Türkiyenin Askeri Ateşesi durumu protesto etti.

Yunan Genelkurmay Başkanlığı tarafından 3 ila 7 Temmuz tarihleri arasında Atina’da kriz yönetim semineri adı altında bir toplantı düzenlendi.

Toplantının açılışını Yunanistan Genelkurmay Başkanı ile Yunanistan Savunma Bakanı yaptı.

Toplantıda katılımcılardan Prof. Mazis, daha önce ABD ve NATO savunma kolejinde kullanılan Türkiye’nin doğusunu Kürdistan olarak gösteren bir harita açarak Türkiye ile ilgili yorumlarda bulundu.

ASKERİ ATEŞE HEMEN TEPKİ GÖSTERDİ

Bunun üzerine toplantıyı izleyen Türkiye’nin Atina Askeri Ateşesi Kurmay Albay Atilla Şirin söz alarak haritaya sert tepki gösterdi.

Mazis’in konuşmasının da haritanın da gerçekleri yansıtmadığını dile getiren Kurmay Albay Şirin, Yunanistan genelkurmayının düzenlediği bir toplantıda böyle bir haritanın kullanılmasından büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek toplantı salonunu terk etti.

Olay hemen Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği kanalıyla Türk dışişlerine de iletildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın da Yunan Dışişleri nezdinde gerekli girişimleri başlattığı öğrenildi.

Bu arada Türkiye’yi bölünmüş gösteren haritayla sunum yapan Prof. Mazis’in mensubu olduğu kuruluşun, Yunan genelkurmayının desteğinde çalışan “Savunma Analiz Enstitüsü” isimli kuruluş olduğu ve Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından da finanse edildiği öğrenildi.