BIST 10.426
DOLAR 32,30
EURO 35,14
ALTIN 2.406,16
HABER /  GÜNCEL

Asker aileleri Van yolunda

Tutuklanan askerlerin aileler şaşkın... Verdikleri tepki ise ölçülü oldu...

Abone ol

Van Askeri Mahkemesi'nin 8 asker hakkında tutuklama kararı vermesi, ailelerini üzdü. Aileler, Van'a akın etmeye başladı.

Gelmesini beklerken, tutuklandı

Tutuklan askerlerden Adanalı Uzman Çavuş Halis Çağan'ın babası İbrahim Çağan, oğlunun yeniden görevine dönmesini beklediklerini söyleyerek, "Oğlumun diğer askerlerle beraber tutuklandığı haberini televizyonlardan öğrendim. Gerçekten büyük bir şok yaşadık. Biz kendisine kavuşacağımız günü beklerken şimdi tutuklandı. Buraya gelir diye bekliyorduk. Ancak, Ankara serbest bırakmış Van'da tutuklanmışlar. Ne olduğunu anlayamadık" diye konuştu.

Biz vatansever aileyiz
Adalete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güvendiklerini kaydeden İbrahim Çağan, haklarındaki iddialarla ilgili olarak ise "Sınırı geçmiş diyorlar. Onlar bilerek geçmemişlerdir. Gece karanlıkta dağların arasında bulunuyorlardı nereye gittiklerini bilmiyorlardır. Biz vatansever bir aileyiz. Bu yaşımda çağırsalar bu vatan için göreve hazırım" dedi.

SUÇLUYSA CEZASINI ÇEKER

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nden yola çıkan Piyade Er İlhami Demir'in babası Rabih Demir Van’a ulaşırken, Gaziantep'ten yola çıkan İrfan Beyaz'ın ailesi ise Bitlis'te trafik kazası geçirdi.

Özel otomobilde hasar olurken er İrfan Beyaz'ın babası Halil Beyaz, “Tutuklama olayı bizi üzdü. Bu durum karşısında ne yapacağımıza şaşırdık. Biz çocuklarımızı davul- zurna ile uğurlamıştık. Sonuçta devletin askeri eğer suçluysalar cezalarını çekerler. Ne yapmamız gerektiğinde diğer askerlerin alileriyle birlikte karar vereceğiz'' dedi.
    
‘40 YILLIK CHP'LİYİZ’

Oğlunun Demokratik Toplum Partisi (DTP) Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığıyla ilgili internet sitelerinde dolaşan iddialara tepki gösteren baba Halil Beyaz, “Biz 40 yıllık CHP’liyiz. Atatürkçü bir aileyiz. Ne benim, ne oğlumun DTP ile ilgisi olmamıştır'' diye konuştu.