BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  GÜNCEL

Aşk Gemisi'nde facia: 2 ölü

1980'li yıllarda büyük bir ilgiyle izlenen 'Aşk Gemisi'nin çekildiği 'Quail Cruises' de zehirlenme faciası yaşandı.

Abone ol

Parçalanmak için İzmir 'in Aliağa ilçesine getirilen geminin makine dairesine su boşaltmak için giren 8 işçi, su tahliye pompasının egzozundan çıkan dumandan zehirlendi.

Alınan bilgiye göre, Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesislerinde sökümü yapılan "Quail Cruises" adlı kruvaziyer gemisinin makine dairesinde biriken suyun tahliyesini yapan işçiler, ilk belirlemelere göre çalışan su motorunun egzozundan çıkan gazdan zehirlendi.

Tesislerdeki diğer işçilerin yardımıyla makine dairesinden çıkarılan işçiler Ahmet Acet, Yunus Yeşilkaya, Osman Ay, Nuri Çetin, Durmuş Özdemir, Bekir Dinler, Doğan Balcı ve Davut Özdemir Aliağa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

2 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Solunumlarının durduğu belirlenen işçilerden Doğan Balcı ve Davut Özdemir, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.İşçilerden hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Ahmet Acet Ege Üniversitesine, Nuri Çetin ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Diğer 4 işçinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin
ayakta sürdüğü bildirildi.

1980 yıllarda " Aşk Gemisi " dizisinin çekimlerinin yapıldığı Quail Cruises isimli kruvaziyer gemisinin, Aliağa Gemi Söküm Tesislerine getirilişi sırasında fırtınada hasar gördüğü ve makine dairesine su aldığı belirtildi.