BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Aşırı zayıflık yüzünden çocuğunu doğuramıyor

İngiltere’de anoreksiya (iştahsızlık) hastalığına yakalanan 21 yaşındaki Holly Griffiths, aşırı zayıflıktan dolayı çocuğunu düşürme tehlikes...

Abone ol

İngiltere’de anoreksiya (iştahsızlık) hastalığına yakalanan 21 yaşındaki Holly Griffiths, aşırı zayıflıktan dolayı çocuğunu düşürme tehlikesi yaşıyor.
8 yaşından beri anoreksiya hastalığına sahip olan Griffiths, ilk çocuğu olan Dylan’ı da 37 haftalıkken doğurmak zorunda kalmıştı. Dylan’a hamile olduğu sırada zayıflıktan dolayı kaburgaları kırılan Griffiths, kırık kemiklerin akciğerine batması sonucu Dylan’ı erken doğurmuştu. Şans eseri doğum sonrası herhangi bir hastalığa sahip olmayan Dylan’dan sonra 2. çocuğu Isla’ya hamile olan Griffiths, çocuk henüz 34 haftalık olmasına rağmen yine akciğer sıkışması sorunu yaşamaya başladı.
Şu an 50 kilo olan Griffiths’in doktoru ise doğumun oldukça zor geçeceğini ifade etti. Doktor ayrıca yaşanan tüm sağlık sorunlarına rağmen bebeğin durumunun iyi olduğunu da ekledi. Çocuğunun sağlıklı bir şekilde doğması için elinden geleni yaptığını ifade eden anne Griffiths ise, “Aynı sorunu çocuklarım yaşasaydı buna dayanamazdım. Bu yüzden onların daha iyi bir duruma gelmesi için elimden geleni yapıyorum” dedi.
(İHA)