BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Asansörlere standart geliyor

Ödemiş Belediyesi, Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası tarafından nikah salonunda toplantı düzenlendi.

Abone ol

Toplantıya Belediye Başkanı Bekir Keskin'in yanı sıra belediye daire amirleri ve odaların Ödemiş temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Bekir Keskin yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ödemiş'te arsalarda sıkıntı olan taban yerleştirmesinde, geçtiğimiz meclis toplantısında meclis üyelerimizin oybirliği ile aldığı kararla, çalışmaların önü açıldı. Yeni deprem yönetmeliklerine uygun, jeolojik, jeofizik etütlerinin yapılmasının ardından, taban alanlarının sıkıştırılıp kat alanlarının parsel bazında değil de ada bazında ele alınması, kat yüksekliklerinin de artırılmasının rüzgâr akışına göre, bulunduğu alanda hava akışını kesmeyecek şekilde düzenlenmesi konusu yapılaşmada birçok sıkıntıyı da ortadan kaldıracaktır. Bugünde asansör talimatları konusunda Aralık ayından beri üzerinde çalışılan konuda belirli bir noktaya gelinmiştir. Bu çalışmalarda belediyemiz ve İlgili odaların hazırladıkları ciddi çalışmalar bugün sonuçlandırılacaktır.”

STANDART ASANSÖRLER BELİRLENDİ

Başkan Keskin Ödemiş Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne de Mehmet Er'in getirildiğini ifade etti.Daha sonra konuşan Belediye Şehircilik ve İmar Müdürü Nermin Pervan Kelesli şunları söyledi: “İnşaat ruhsatları kısmı imar müdürlüğümüzce, inşaatın oturma, yapı denetim yapı kontrol kısmı bundan böyle Yapı denetim kontrol mühendisliğince denetlenecektir.” 22 Aralık 2009'da asansör yönetmelikleri ile ilgili çalışmanın sonuç aşamasına geldiğini ifade eden Pervan; “Bu yönetmeliklerle ilgili belirli sıkıntılar vardı. Odalarımızın temsilcileri ile birlikte yaptığımız çalışmalar belirli noktaya geldi. Buna göre asansörler en az dört kişilik olacak. Binadaki kuyu ölçüleri değiştirilebilir kabin için 3 metrekare, Kapı genişlikleri 1 metre, kuyu derinlikleri de 1,5 metreden aşağı olmayacak. Yangın yönetmeliğine göre kapılar yanmaz, havalandırması, aşırı yük butonu olacak. Kuyu genişliği bırakılırken, Engellilere yönelik kabin ebadı da dikkate alınacak” dedi.