BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ARTIK TERÖR DEĞİL, SİYASET VE FİKİRLER KONUŞACAK

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK’nın çekilme sürecine ilişkin, "Önümüzdeki süreç terörden değil, yatırımlardan, büyümeden ve...

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK’nın çekilme sürecine ilişkin, "Önümüzdeki süreç terörden değil, yatırımlardan, büyümeden ve refahtan daha fazla bahsettiğimiz bir dönem olacak. Artık terör değil, siyaset ve fikirler konuşacak" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle, çocuk refahını geliştirecek doğru politikalar oluşturmak ve bu gelişmeyi ölçebilecek doğru göstergeler belirlenmesi amacıyla Dedeman Otel’de düzenlenen ’Çocuk Refahı Konferansı’ gerçekleştirildi. Konferansa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TBMM Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Türkan Dağoğlu katıldı. Yılmaz, yaptığı konuşmada, çocukların dünya nüfusunun üçte birini oluşturduğunu belirterek, konferansta tartışılan konunun bütün nüfusu, toplumu ve Türkiye’nin geleceğini de ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.
Bakan Şahin ise, "Mesele çocuk olunca Bakanlık olarak önce ’çocuk’ diyoruz. Çünkü, çocuk bizim istiklal ve istikbalimizdir. Umut ışığımız, barış güvercinlerimizdir. Bizi, ortak bir konuda bir araya getirecek ortak konu çocuktur" dedi.
Aile Bakanı Şahin ve Kalkınma Bakanı Yılmaz, konferans sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Şahin, Meclis Genel Kurulu’nda yasal mevzuattaki ’sakat’, ’çürük’ gibi ifadelerin, ’engelli’ olarak değiştirilmesini öngören tasarıya ilişkin olarak, "Toplumdaki engelsizlerin engellilerle bir bütün olabilmesi ve o algıyı oluşturabilmemiz için onları ikincilleştiren, toplumda çürük, özürlü, elverişsiz dediğin zaman kafadaki algı çok farklı olabiliyor. O yüzden bunların hepsini ’engelli’ diye tanımlıyoruz. Aslında bu çalışmamızın daha ilk aşaması. Arkasından biz engellilerimizle ilgili her türlü ayrımcılığın reddedildiği, artık onların yardıma muhtaç bireyler değil, hak ve hukuk noktasında da birinci sınıf vatandaş olduğu bir terminolojiye geçiyoruz. Artık onları tıbbi bir yardım noktasından çıkarıp, sosyal bir çevrede bütünleştiren engelli noktasına getiriyoruz. Tek tanım yapacağız, onların her türlü ayrımcılığının yok edildiği yeni bir sosyal çevre anlayışıyla güçlendiği bir alanda yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"TERÖR VAR DİYE BİRTAKIM FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLEMEDİ"
’PKK’nın çekilme sürecine’ ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, "Huzur ve güven ortamı ülkemiz için çok önemli. Doğu’da ve Güneydoğu’da çok ciddi fırsatlar var. Terörün bu ülkeye büyük maliyetleri oldu. Can ve mal kaybı yaşadık, terörle mücadele etmek için çok fazla kaynak kullanıldı. Terör var diye birtakım fırsatlar değerlendirilemedi. O bölgelerde turizmin gelişmemesi, nitelikli insanın Doğu’ya ve Güneydoğu’ya, yatırımcının oraya gitmemesi kalkınmamız ve ekonomimiz adına büyük kayıplar. Terörün olmadığı bir ortamda tam aksine dönüşecek bunlar. Daha huzurlu bir ortamda yeni teşvik politikalarımızla birleştiği zaman, 6. bölgeye çok güçlü teşvikler sunuyoruz, inşallah önümüzdeki süreç terörden değil yatırımlardan, büyümeden ve refahtan daha fazla bahsettiğimiz bir dönem olacaktır. İnşallah artık terör değil siyaset ve fikirler konuşacaktır" şeklinde konuştu.
(İHA)