BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.434,67
HABER /  DÜNYA

BAKAN YILDIRIM’DAN TERÖR AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çözüm sürecine değinerek, “Kimse zannetmesin ki terör örgütü bu kararı kendiliği...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çözüm sürecine değinerek, “Kimse zannetmesin ki terör örgütü bu kararı kendiliğinden aldı. Bunun arkasında çok büyük bir mücadele var” dedi.
Işık Üniversitesi tarafından Bakan Yıldırım’a fahri doktora unvanı verildi. Üniversitenin Maslak Kampüsü’nde yapılan törene katılan Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada Doğu’ya yapılan yatırımlardan bahsetti. Yıldırım, bugün Türkiye’nin her bölgesinin birbiriyle ulaşır ve erişir hale geldiğini belirterek, “Bazıları diyor ki ‘ülkede terör var, ülkede birlik beraberlik, kardeşlik zarar gördü.’ Bunun arka planında baktığınız zaman bölgeler arasındaki dengesizlikler yatıyor. Biz bunu 10 sene boyunca gördük. Biz Hakkari’ye, Şırnak’a, Iğdır’a, Bingöl’e havaalanı yaparken, oralara bölünmüş yol yaparken hep bu terör önümüze çıktı. Oralara yol gitmesini, havaalanı, okul, hastane yapılmasını önlemek için ellerinden geleni arkalarına koymadılar. Şantiyelerimizi yaktılar, insanlarımızı kaçırdılar ama biz inat ettik ve sonunda da orada yaşayan vatandaşlarımız bizim gerçek niyetimizin oraları ihmal etmek, ayrıştırmak değil, doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi buluşturmak olduğunu anladı” diye konuştu.
“Kimse zannetmesin ki terör örgütü bu kararı kendiliğinden aldı” diyen Bakan Yıldırım, bunun arkasında çok büyük bir mücadele olduğunu söyledi. Yıldırım, “Güvenlik güçlerimizin olağanüstü fedakarca mücadelesi var. Bizim ısrarla bölgeye yaptığımız yatırımlar var. 10 yıl içerisinde biz Güneydoğu’ya, batıya nazaran 10 kat daha fazla yatırım yaptık. İzmir’de, Ege’de yapılan bölünmüş yol üçse, Şırnak’ta, Van,’da, Bitlis’te, Bingöl’de, Ağrı’da yapılan 10 bin kat. 10 yıl içerisinde 34 katrilyon bölgeye yatırım yapıldı. Bunun 22 katrilyonu Ulaştırma Bakanlığı’nın yatırımlarıdır. Şimdi artık iletişimde olsun, ulaşımda olsun Güneydoğu ile batının hiç farkı yok. Aynı imkan, aynı alt yapı orada da var. İnsanlar bunu gördükçe ‘biz de bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyız’ demeye başladı. O terörün istismar alanından onları kurtarmayı başardık. Onun için yol medeniyettir, su medeniyettir” şeklinde konuştu.
(İHA)