BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

Artık onlarda diplomalı olacak

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Şanlıurfa’da fırıncılık okulu açılacağını, böylece “Diplomalı fırıncı” yetiştirilec...

Abone ol

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Şanlıurfa’da fırıncılık okulu açılacağını, böylece “Diplomalı fırıncı” yetiştirileceğini söyledi.
Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı yaptığı açıklamada, çıraklık okulundan bekledikleri verimi alamadıklarını ifade etti. Karaatlı, “İşçilerimiz bir gün de olsa o okula gidemiyor. Kaldı ki gitse dahi Çıraklık oklunun o çırağımızı verdiği bir şey yok. Biz de Açık Öğretim Lisesi sisteminden faydalanarak, hem pratik hem de teorik bir eğitimle işçilerimizi meslek sahibi yaparken aynı zamanda lise mezunu da yapacağız. Başarılı olan öğrencilerimiz başaracağı herhangi bir üniversiteye göndereceğiz. Başarsız olan öğrencilerimiz de elindeki altın bilezik olan mesleğine devam edecek. Bu şekilde hem işçi sorunu çözülecek. Hem de liseden sonra işsiz kalan gençlerimiz azalacak” dedi.
Birçok alanda bakanlıklara projeler sunduklarını aktaran Başkan Karaatlı, hazırladıkları projeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na sunacaklarını ifade ederek, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu projenin kabul görmesi durumunda mesleğimizi ele alırsak, fırıncı çıraklarımız hamurkar, pişirici, tırnakçı ve tezgahtarlar artık diplomalı olacak. İl genelinde fırınlara yaptığımız ziyaretlerde fırıncı esnafımızın yakındığı eleman sıkıntısını çözeceğimiz gibi kayıt dışı istihdamın önlenmesine de katkı sunacak. Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımızdan da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.
(İHA)