BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Artık kontör varsa su akacak

Borçları taksitlendirilen köylüler, kontör yüklenen akıllı sayaç kullanmaya başladı.

Abone ol

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Uğurlupınar ile İncealipınarlı köylüleri, iki köye su pompalayan TEDAŞ'a ait motorların elektrik parasını ödeyemeyince susuz kaldı.

Borçları taksitlendirilen köylüler, kontör yüklenen akıllı sayaç kullanmaya başladı.

Yaklaşık 26 bin liralık borç sebebiyle susuz kalan toplam 170 hanelik iki köyün imdadına AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ve Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut yetişti. Borçlarının bir kısmı kaymakamlık tarafından ödenen, bir kısmı da 6 takside bölünen köylülerin evlerine Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kontörlü sayaç takıldı. Köyün su parasının muhtarlık tarafından toplandığını söyleyen Uğurlupınar Köyü Muhtarı Erol Tarlak, iki köye tek pompadan su basıldığını belirterek, "Toplam 170 hanelik iki köyde su paralarını düzenli olarak toplayamayınca borcumuz arttı ve suyumuz kesildi. Kaymakam ve vekilimizin devreye girmesi ile 26 bin lirayı bulan borcumuzun bir kısmı kaymakamlık tarafından ödenirken, bir kısmı da TEDAŞ tarafından taksitlendirildi" dedi.

İzmir'den satın alınan kontörlü sayaçları taktıklarını anlatan Tarlak, "180 liraya mal olan sistemin parasını köylüden taksitle alacağız. Bir ton su 1,5 liradan satılıyor. Artık para toplamakla uğraşmıyoruz. Eğer kontör varsa su akıyor. Sistem 5 tonluk kontör kalana kadar uyarı vermiyor. Daha sonra uyarıyor. Sistem sayesinde iki köy de rahat etti" diye konuştu.