BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karısını öldürüp 3 gün yanında uyudu

Bursa'da barışmak için gittiği eşini 25 yerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra 3 gün boyunca yanında uyudu.

Abone ol

Bursa'da barışmak için gittiği eşini 25 yerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra 3 gün boyunca yanında yaşadığı belirlenen birahaneci hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Selimpaşa Mahallesi'nde oturan Makbule Aksoy'un evinden ağır kokular gelmesi üzerine komşuları durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis, çilingir yardımıyla açtıkları kapının girişinde genç kadının cesediyle karşılaştı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Makbule Aksoy'un bir hafta önce vücuduna aldığı 25'e yakın bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi.

Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, zanlının da kavga sırasında yara aldığını ve elbiseleri ile tampon yaptığını tespit etti. Yapılan ilk incelemede, zanlının kadının ayrılmak istediği eşi Selahattin A. (46) olduğunu belirlendi. Olay yerinden kaçan zanlının yakalanması için polis bütün detayları incelemeye aldı. Çiftin 2 yaşındaki çocuklarına bakıcı tarafından sahip çıkılırken, zanlı Selahattin A'nın ise çocuğunu görmek için Hoca Hasan Mahallesi'ndeki eve gidebileceği ihtimalini göz önüne alan Cinayet Bürosu dedektifleri ev civarında beklemeye başladı. Çocuğunu özlediği için bakıcısının evine gelen zanlı, ekipler tarafından yakalandı.


Önceki yıllarda pavyonlarda çalıştığı öne sürülen Makbule Aksoy'un işini bıraktıktan sonra Selahattin A. ile evlendiği öğrenildi.

Ancak eşinin eski işine geri döndüğünden şüphelenen zanlının sürekli karısı ile tartışmaya başladığı ve bu sebepten dolayı ayrı yaşadıkları iddia edildi. Olay günü ise Selahattin A. konuşmak için eşinin evine geldi. Eşinin kapıyı açmaması üzerine zorlayan zanlı eve girmek istedi. Selahattin A.'nın kendisini darp edeceğini düşünen Makbule Aksoy ise eline aldığı bıçakla eşine saldırdı. Kolundan ve omzundan yaralanan zanlı, eline geçirdiği bıçakla eşini 25 darbe ile öldürdü. Kendisi de ölmek için böcek ilacı içen Selahattin A., 3 gün boyunca karısının cesedi ile uyudu. Daha sonra sokağa çıkan zanlının parklarda yattığı öğrenildi.

Savcılığın şüpheli Selahattin A. hakkındaki soruşturması sona erdi. Zanlı hakkında, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Zanlı önümüzdeki günlerde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.