BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Artık bebekler de sertifikalı

dünyaya gelen tüm bebeklere, ailesinin bilgilerinin ve doğduğu tarih ile saatinin yazdığı sertifika veriliyor.

Abone ol

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'nde dünyaya gelen tüm bebeklere, ailesinin bilgilerinin ve doğduğu tarih ile saatinin yazdığı sertifika veriliyor.

Bebeklerini kucaklarına alan anneler, bebeklerinin şanslı olduğunu belirterek, sertifikalarını da ömür boyu saklayacaklarını ifade ediyor. İlk defa Konya'da SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bebeklere sertifika verildiğini kaydeden Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Doktoru Nalan Cihangir, "Bebek doğduğu anda sertifikası hazırlanarak annesine teslim ediliyor. Sertifikada bebeğin, boy, kilo, doğduğu gün, saat ve aile bilgilerinin yanı sıra verilecek olan adı da ekleniyor. Kız bebekler için pembe, erkek bebekler için ise mavi olarak hazırlanan sertifika sayesinde artık bebekler büyüdüklerinde kendileriyle ilgili bilgileri ellerinin altında bulacaklar" dedi.

Uygulamadan çok memnun olduğunu ifade eden anne Esma Taş, bebeklerine ait aldıkları belgeyi ömür boyu saklayacaklarını ifade etti.

Bebeği doğar doğmaz adını Enes koyduklarını belirten anne Selma Aktitiz ise "3 bebeğim oldu sadece bunun sertifikası var. Bu bebeğimin çok şanslı olduğuna inanıyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Sezaryanla zor bir doğum geçiren anne Ayşe Uğur da 3. bebeğini dünyaya getirmenin mutluluğu yaşadığını anlatarak, "İlk defa böyle bir şey gördüm. Karşımda kamerayı da görünce çok mutlu oldum" şeklinde konuştu.