BIST 10.657
DOLAR 32,18
EURO 35,01
ALTIN 2.433,45
HABER /  GÜNCEL

Atletlere Karabaş desteği

Atletizm Türkiye Şampiyonasına hazırlanan öğrencilere en büyük desteği 'Karabaş' veriyor.

Abone ol

Ağır kış şartlarının yaşandığı Erzurum'da yarım metre kar üzerinde Atletizm Türkiye Şampiyonasına hazırlanan öğrencilere en büyük desteği 'Karabaş' isimli köpek veriyor.

Atletlerle birlikte koşan Karabaş, hem sporculara yol gösteriyor hem de kurt tehlikesine karşı koruma görevi üstleniyor.

Erzurum'un Karayazı İlçesi'nden çıkan başarılı atletler, Karabaş isimli köpekle yarışlara hazırlanıyor. 1994 yılında Helsinki'de yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 2 bin metrede birinci olan Orhan Güngör nezaretinde çalışan Karayazılı 40 genç sporcu, Karabaş'tan büyük destek gördüklerini söylediler.

Hedeflerinin Antalya'da 11 Mart'ta yapılacak Liselerarası Türkiye Şampiyonası'nda grup halinde birinci olmak olduğunu ifade eden antrenör Orhan Güngör, "Karabaş bizim en büyük destekçilerimizden. Sporcularımla birlikte her zaman antrenmana çıkıyor. Onlara hem yol gösteriyor, hem de burası kırsal bölge olduğu için kurt tehlikesinden koruyor. Sporcularım Karabaş'ın peşinden koşmaktan zevk alıyor ve onun hızına yetişmek için daha çok çaba sarfediyorlar" dedi.