BIST 10.447
DOLAR 32,29
EURO 35,13
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

Arsa cinayetine iki tutuklama

İzmir'debir bir kişinin ölümüne neden olan arsa kavgasıyla ilgili iki kişi tutuklandı. Bir kişi ise aranıyor.

Abone ol

İzmir'in Çamdibi Semti'nde, geçen cuma günü arsa genişletme meselesi yüzünden çıkan kavgada, Ahmet Başoğlu'nun ölümü, 4 kişinin de yaralanması olayını gerçekleştirdikleri gerekçesiyle müteahhit Mehmet Sabit'in oğlu İsmail Sabit ile dünürü Vahap Kurt tutuklandı. Olaydan sonra ortadan kaybolan Mehmet Sabit ise aranıyor.

Meydana gelen olayda, galericilik ve müteahhitlik yapan işadamı Mehmet Sabit, bir süre önce iflas eden işadamından satın aldığı arsayı genişletmek için çevresindeki evleri de almaya çalışınca tartışma çıkmıştı. Defalarca gelmesine rağmen her seferinde ev sahiplerinden olumsuz yanıt alan Sabit, adamlarıyla son kez geldiğinde çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve silahlar ateşlenmişti.

Olayda, askerden kısa süre önce gelen ve nişanlı olduğu bildirilen 23 yaşındaki Ahmet Başoğlu, yaşamını yitirdi. Yaralanan Fatih Başoğlu, Hikmet Çulha, İbrahim Üçelgi ve Gazenfer Üçelgi'nin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Olayın ardından polisin saldırıya katıldıkları gerekçesiyle gözaltına aldığı 4 kişi ise geçen pazar günü sevk edildikleri Adliye'de savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili soruşturmada, silahlı saldırıya karıştıkları belirlenen Mehmet Sabit'in oğlu İsmail Sabit ile dünürü Vahap Kurt da gözaltına alınıp Adliye'ye sevk edildi. 2 şüpheli, olayda silah kullanmadıklarını ileri sürmelerine rağmen tutuklandı. Mehmet Sabit'in yakalanması için polisin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.