BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  GÜNCEL

Arjantin'de hükümete protesto

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te binlerce kişi sokaklara dökülerek Cristina Fernandez de Kirchner yönetimini protesto etti.

Abone ol

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te binlerce kişi sokaklara dökülerek Cristina Fernandez de Kirchner yönetimini protesto etti.

Muhalefet grupları yürüyüşü sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla örgütlediler. Bunun son on yıldan bu yana Arjantin'de düzenlenen en büyük hükümet aleyhtarı gösteri olduğu belirtiliyor.

Protestocular ülkede tırmanan enflasyonu, suç oranlarındaki artışı ve yüksek düzeylerdeki görevliler arasında görülen yolsuzluk olaylarını öfkeyle kınadı.

Cristina Fernandez de Kirchner, 2011 yılında büyük bir çoğunluk elde ederek ikinci kez Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Ancak o zamandan bu yana halk arasındaki desteği azaldı ve izlediği bazı politikalara yönelik protestolar tırmandı.

Resmi veriler ülkede enflasyon oranının yüzde 12 olduğunu kaydediyor ama uzmanlar gerçek oranın çok daha yüksek olduğu inancında.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Eylül ayında Arjantin'e uyarıda bulunmuş, Aralık ayına kadar güvenilir büyüme ve enflasyon rakamları sunmazsa yaptırımlarla karşılaşabileceğini bildirmişti.

Protestocular ayrıca dolar satın alma konusunda geçen yıl uygulamaya sokulan ve bu yıl daha da güçlendirilen kısıtlamalara tepkileri dile getirdiler.

Arjantin hükümeti ülke ekonomisindeki yavaşlamanın kendi izlediği politikalardan ziyade küresel mali krizin sonucu olduğunu savunuyor.