BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Arjantin lideri beyin ameliyatı geçirdi

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, beynindeki kanamayı durdurmak için bugün bir ameliyat geçirdi. Fernandez'in sözcüsü, iki saat kadar süren ameliyatın "çok iyi geçtiğini ve başkanın moralinin iyi olduğunu" açıkladı.

Abone ol

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, beynindeki kanamayı durdurmak için bugün bir ameliyat geçirdi.

Fernandez de Kirchner'in sözcüsü Alfredo Scoccimarro, iki saat kadar süren ameliyatın "çok iyi geçtiğini ve başkanın moralinin iyi olduğunu" açıkladı.

60 yaşındaki Fernandez de Kirchner'in 48 saat boyunca yoğun bakımda ve gelecek haftaya kadar da hastanede kalması bekleniyor.

Cristina Fernandez de Kirchner'e subdural hematom teşhisi konmuş ve en az bir ay dinlenmesi tavsiye edilmişti.

Bu, siyasetçinin kongre seçimlerinde kampanyaya katılamayacağı anlamına geliyor. Bazı kamuoyu yoklamaları hükümetin 27 Ekim'de yapılacak seçimde Kongre'deki üstünlüğünü kaybedebileceğini gösteriyor.

Arjantin lideri 2012 yılı başında kanserin yayılmasının önlenmesi için, tiroit bezinden ameliyat olmuştu.

Kirchner, Latin Amerika'da yakın geçmişte kanser teşhisi konulan dördüncü lider.

Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, Paraguay lideri Fernando Lugo ve eski Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Kirchner'dan kısa bir süre önce ameliyat geçirmişlerdi.

Hugo Chavez, Mart ayında hayatını kaybetmişti.

Cristina Fernandez de Kirchner'in eşi ve eski Devlet Başkanı olan Nestor Kirchner, 2010'da geçirdiği kalp krizi sonucu ölmüştü.

Halk desteği

Arjantin lideri, ilk görev döneminde ülkesinin kaydettiği büyüme ve yoksullar için uyguladığı sosyal politikalarla halk arasında yaygın bir sempatiye sahip.

Kirchner'in arkasındaki halk desteği, 2007'de kazandığı başkanlık seçimlerinin ardından ülkedeki çiftçiler ve medya gruplarıyla yaşadığı gerilimler sebebiyle azalmıştı.

Ancak 2007'den sonra yaşanan ekonomik büyüme, saygınlığının artmasını sağlamıştı.

Kirchner'e yöneltilen eleştirilerin başında uygulamaya konulan popülist politikaların sürdürülemez olduğu ve yüksek enflasyon oranlarıyla yeterince mücadele edilmemesi geliyor.