BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,06
ALTIN 2.472,09
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan Dink hakimine fırça

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dink davası hakiminin verdiği röportajı sert dille eleştirdi

Abone ol

Dink davasında 'Örgüt yok' kararı veren mahkemenin başkanı Rüstem Eryılmaz'ın bugün gazetelere manşet olan açıklamaları Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı kızdırdı.

HAKİM ERYILMAZ KARARIN ARDINDAN BAKIN NELER SÖYLEDİ? TIKLAYIN

Eryılmaz'ın röportaj vermesini "Hakimler verdikleri kararlarla konuşur" diye eleştiren Arınç, hakimin "Vicdanen ben de tatmin olmadım" sözünün bir hakime yatışmadığını dile getirdi.

İNANMAK GÜÇ                                                                              

Arınç'a yanıt gecikmedi
Dink davası hakimini eleştiren Bülent Arınç'a hakim Eryılmaz'dan da yanıt gecikmedi. İşte olay hakimin yanıtı...
Ayrıntılar için TIKLAYIN

Bu sözlere inanmanın güç olduğunu dile getiren Arınç, "Bir mahkeme başkanı tarafından kullanılacak söz değildir. Hakimler delil durumu ve vicdanlarına göre karar verirler. Ben vicdanen tatmin olmadığımı söylemiştim. Bu olayla ilgili dava açıldı, hükümetin görevi yargıyla, kollu güçleriyle işbirliği yaparak zanlıları yargıya çıkarmaktır" diye konuştu.

UNUTULAN SANIĞI HATIRLATTI

Davanın temyiz aşamasında devame edeceğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı, kişisel duygu ve düşünceleri bir kenara bırakıp, son kararı beklemek gerektiğini kaydetti.

Sadece bir kişinin sorumlu görülmesinin ve 18-20 kişinin serbest kalmasının vicdanları yaraladığını tekrar eden Arınç, "Sanıklardan biri hakkında hüküm yok, hakime bu sorulmalıdır" dedi.

O HAKİM NE DEMİŞTİ;