BIST 10.221
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.409,03
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan Didem Tuncay açıklaması!

NTV eski muhabiri Didem Tuncay'ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Tuncay'ın son sağlık durumu hakkında bilgi verdi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamada yaralanan gazeteci Didem Tuncay'ın sağlık durumuyla ilgili, ''Ben kendisiyle bizzat görüştüm sağlığının maşallah çok iyiye gittiğini gördüm; bundan dolayı çok sevinçliyim'' dedi. Arınç, patlamada yaralanan gazeteci Didem Tuncay'ı tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi'nde ziyaret etti.

Hafta sonu programı nedeniyle Bursa ve Manisa'da olduğunu hatırlatan Arınç, ziyareti ancak bugün gerçekleştirebildiğini ifade etti.

Hastanede Tuncay'ın annesi, babası ve erkek kardeşi ile de görüştüğünü dile getiren Arınç, geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.

Arınç, ''Sağ olsun başhekimimizin izniyle kendisini de bizzat gördüm. Güzel bir konuşma geçti aramızda. Çok kısa sürdü, ona zarar vermemek adına. Kısa bir görüşmeyle, kendi gözlerimle onun sağlığını sizlere iletmek istedim'' diye konuştu.

OLAY ANINA DAİR HİÇBİR ŞEY SORMADIM

Tuncay'ın olay sonrasında kısa sürede hastaneye intikal etmesinin çok iyi olduğunu kaydeden Arınç, şunları söyledi:

''Evet bir gözünden mahrum şu anda, ama hayati tehlikesi geçip, bizimle konuşacak ve hayata ümitle bakacak noktaya gelmiş. Şu anda hayati tehlikesi hamd olsun ki yok. Yakın zamanda yine bir küçük operasyon geçirecek ve inşallah bundan sonraki nekahet dönemiyle tekrar aramızda olacak. Ben kendisiyle bizzat görüştüm sağlığının maşallah çok iyiye gittiğini gördüm. Bundan dolayı çok sevinçliyim. Ben arkadaşımızın durumunu iyi gördüm. İnşallah sağlığına en kısa zamanda kavuşacak ve Didem sizlerle birlikte olmaya devam edecek.''

Bir gazetecinin Tuncay'la görüşmelerinde olay anının gündeme gelip gelmediği yönündeki sorusu üzerine Arınç, şöyle konuştu:

''Arkadaşlar sağ olsun sadece kısa bir görüşme için izin verdiler. Ben de kendisini yormamak istedim. Ama yatağında fevkalade güzel karşıladı bizi. Çok güzel bir konuşma oldu. Ben olay ve olay anına dair hiçbir şey sormadım kendisine. Kendisini çok iyi gördüğümü, inşallah kısa zamanda ayağa kalkacağını, aramıza katılacağını, tekrar mesleğini en güzel şekilde yapacağını ifade ettim. Şüphesiz yüzüne baktığımızda gözüyle ilgili sıkıntı kendini açıkça gösteriyordu. Ama böylesine feci bir olaydan bu şekliyle kurtulmuş olması adeta Allah'ın bir mucizesidir. Ben kardeşimizi, arkadaşımızı çok iyi gördüm. İnşallah en kısa zamanda sizler de onu bizzat görme imkanına kavuşacaksınız. Böyle bir travma yaşayan insana bir gazetecilik refleksiyle 'Olay nasıl, oldu siz neredeydiniz, ne hissettiniz?' demek doğrusu benim yapacağım bir şey değildi.''