BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.399,61
HABER /  GÜNCEL

İHL Sözlük'ten anlamlı kampanya!

İHL Sözlük ve AK Parti Konya İl Gençlik Kolları, Suriyeli çocukların ağır kış şartlarından etkilenmemesi için giyecek toplama kampanyası başlattı.

Abone ol

Kampanyayı anlamlı kılan en önemli unsursa gönderilecek olan elbiselerin el emeği ile örülen kazak, atkı, eldiven, bere gibi giysilerden oluşması.

Kampanyaya imam hatiplilerin yanı sıra Ak Parti teşkilatları da yoğun ilgi gösterdi.

Amaç: Mazlumların feryatlarını dindirmek

Kampanyayı oldukça önemsediklerini söyleyen AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, şunları söyledi; 'Yanı başımızda; Suriye'de tarihin en feci zulümlerinden biri yaşanıyor. Hiçbir zaman hiçbir yerde zulme seyirci kalmayan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dış İşleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu önderliğinde Suriye için yapılan çalışmaları hepimiz bilmekteyiz. Umudumuz ve duamız odur ki bu mazlumların feryatlarını dindirmek için yapılan bu çalışmalar en kısa zamanda sonucuna ulaşacaktır. Dış İşleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Konya bu konuya gereken ilgiyi göstermiştir.

Bizim kültürümüzde örmek içinde mana ihtiva eder. İnsanlarımız torunlarına, çocuklarına, eşlerine kısacası sevdiklerine örerler. Biz de diyoruz ki; Suriye'deki mazlum çocuklar için torunlarınıza, çocuklarınıza örer gibi muhabbetle, merhametle, şefkatle, aşkla örün…

Örün ki Suriye'de ki mazlum çocuklar sadece soğuktan korunmasın bu örgülerle… Gönüllerinde hissetsinler bizleri… Ve örgülerinize kısa birer not iliştirin. Okuduğunda o yavrucağın içini ısıtacak…' dedi.

 İHL Sözlük Görev Başında

Projenin diğer ortağı olan İHL Sözlük ise yaptığı açıklamada, 'Ecdadımızdan yadigâr sorumluluklarımız ve bu muhabbetler gereği daha evvel olduğu gibi bugün de Suriye'deki kardeşlerimizin yanındayız. Ve büyüklerimizden, kardeşlerimizden onlar için ilmek ilmek örmelerini istiyoruz.

Projenin Konya'da gerçekleşmesinin de önemine değinen İHL Sözlük 'Konya ülkemizde ümmet bilincinin yeşermesinde, kadim kültürümüzün kökenleriyle tekrar buluşmasında çok önemli bir misyon ifa etmiştir. Nasıl geçmişte Bosna, Çeçenistan gibi pek çok zulüm bölgesinde Konya Anadolu'nun iftihar vesilesi olmuşsa bugün de böyle olacaktır' dedi.