BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.501,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç fireci vekillere fena kızdı

Bülent Arınç, partisinin İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin teklifte yaşanan oylama krizini değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerin öne alınmasına yönelik TBMM'de yapılan oylamaya ilişkin, ''Bir partinin genel başkanının MHP de olsa AK Parti de olsa prestiji var, gücü var. 'Ben buna imza koydum, bu teklif benimdir' dedikten sonra hiçbir milletvekili hiçbir düşünceyle bunun aleyhinde bir davranış gösteremez. Gösterirse yanlış olur, o kadar büyük bir yanlış olur ki, sonunda siyasi hayata veda etmek zorunda bile kalabilir'' dedi.

Arınç, partisinin İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili TBMM'de yapılan oylamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oylamaya katılmayan milletvekillerini eleştiren Arınç, şunları kaydetti:

''İtiraf etmeliyiz MHP içinden de AK Parti içinden de veya tamamı MHP'den veya tamamı AK Parti'den Allah için doğru konuşmalıyız, kimsenin kalbini yarıp bakamadık, kimsenin arkasına hafiye de takmak niyetinde değiliz eksik oy verenler çıktı gibi. Yani şu veya bu sebeple seçimlerin öne alınmasını zihninde kabul edemeyen herhalde birkaç milletvekilimiz olmuş gibi buna MHP de dahil... Bir partinin genel başkanının MHP de olsa AK Parti de olsa prestiji var, gücü var. 'Ben buna imza koydum, bu teklif benimdir' dedikten sonra hiçbir milletvekili hiçbir düşünceyle bunun aleyhinde bir davranış gösteremez. Gösterirse yanlış olur, o kadar büyük bir yanlış olur ki, sonunda siyasi hayata veda etmek zorunda bile kalabilir.''