BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Arınç: 50 yıl sonrasını görebilecek noktadayız

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Saygılı Rulman adlı bir firmanın yeni hizmet binası ve lojistik merkezinin açılışı için İzmir’e gelen ...

Abone ol

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Saygılı Rulman adlı bir firmanın yeni hizmet binası ve lojistik merkezinin açılışı için İzmir’e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saygılı ailesinin önemli başarılara imza attığını ifade ederek, firma yetkililerini kutladı.
“2023 vizyonumuz içerisinde 60-90 kişilik yolcu uçaklarını üretebilecek noktaya geldik” diyen Bülent Arınç, Türkiye’nin artık ileri teknolojili ve yüksek katma değere sahip ürünleri üretebilecek kapasiteye geldiğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türkiye’nin üzerinde Made in Turkey yazan yerli bir marka üretmesi gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:
“Başbakanımız, yerli otomobil yapımını Bursa’ya yüklemişti ama sanayicilerimiz henüz bu konuda büyük bir cesaretle ortaya çıkmadılar. Savunma sanayinde, uzay sanayinde üretim yapmak istiyorlar. 2023 vizyonumuz içerisinde 60-90 kişilik yolcu uçaklarını üretebilecek bir noktaya geldik. Bunun da üretiminin büyük bir bölümünün Bursa’da yapılabileceğini düşünüyoruz. Rulman önemli bir parça, bunun yapılması, satılması üretilmesi gerekiyor. Türkiye bu konuda son teknoloji ile en iyi üretimi yapacak noktaya gelmeli. Yerli bir marka üretmeliyiz ve üzerine ’Made in Turkey’ yazmalıyız. Bu artık bizim bir iddiamız olmalı. Yabancı markaları da satmalıyız ama ’Bu Türkiye’de üretilmiştir’ diyebileceğimiz bir markayı sanayiye kazandırmalıyız. Japonya’nın geldiği noktaya belki yıllar sonra gelebileceğiz ama şu anda da çok büyük gelişmelerin içindeyiz. Kendi üretimimizi her sahada yapmak mecburiyetindeyiz. Bunu yapabilecek hamdolsun zekamız, projelerimiz ve insan unsurumuz var.”
Arınç, Türkiye’nin Japonya’nın kalkınmasını kendisine örnek aldığına vurgu yaparak, artık 50 yıl sonrasını planlayacak duruma geldiğini belirtti.

“TÜRKİYE ARTIK 50 YIL SONRASINI GÖREBİLECEK NOKTADA”
“Türkiye düne kadar pencereden baktığında karşı evi göremeyecek durumdaydı” diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kendimize Japon kalkınmasını örnek aldığımızı söyleyebiliriz. Siyasetteki büyüklerimiz Japonya kalkınma modelini her zaman örnek göstermişlerdi. Japonya’nın yanı sıra İkinci Dünya Savaşı’nın mağluplarından Almanya’nın kalkınması da bizim örneklerimizden. Artık Türkiye kendi kalkınma örneğini oluşturabilecek durumda. Türk tipi bir kalkınma modelinin içindeyiz. 2023 vadesinde hedeflerimizi, 2053’de ve 2071’de hedeflerimizi koyuyoruz. Şimdi Allah’ın izniyle 30 sene sonrasını, 50 sene sonrasını görebilecek noktada. Hedeflerimiz boyumuz kadar büyük değil, hedefler ufkumuz kadar büyük ve inşallah bu ufka ve hedeflere ulaşacağız. Bunun ardında bereket yattığını düşünüyorum.”

“ERBAKAN HOCAMIZ JAPONYA’YI BİZE ÖRNEK GÖSTERİRDİ”
Ortakları arasında Hindistan ve Japonya’nın bulunduğu Saygılı Rulman firma yetkililerini tebrik eden ve açılışa katılan Japon konukları kendi dillerinde selamlayan Arınç, “Japonya iki kez atom bombası ile cezalandırılmasına karşın, derhal ayağa kalktı ve büyük bir dev haline geldi. Necmettin Erbakan hocamız, kalkınma modeli olarak Japonya’yı bizlere örnek verirdi. Kalkınmasını, halkının çalışkanlığını ve güçlenme şuuru ile örnek vererek anlatırdı. Japonya ziyaretimden iki kelimeyi unutmuyorum. Birbirlerini yarı bellerine kadar eğilerek selamlar ve ’Koniçiva’ derler. ‘Merhaba, hoş geldin nasılsın’ anlamında. ’Domo arigato gozaimasu’ yani ’çok teşekkür ederim.’ Kendi dilinden başka kelime konuşmak çok zor. 29 harfli alfabemizi kendi insanımıza 50 senede zor öğretebildik, onlar 3 bin 500 harfi kendi insanına birkaç senede öğrettiler” diye konuştu.

VALİ TOPRAK: “22 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK”
Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki tesislerde 22 bin kişiye istihdam sağlandığını aktardı.
Saygılı Rulman Kurucusu Eflatun Saygılı da eğitimli personelleriyle Türk sanayisine hizmet etmeyi ve katma değer oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Toprak, Eflatun Saygılı ve beraberindekilerle yeni hizmet binasının ve lojistik merkezinin açılışını gerçekleştirdi.