BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.443,23
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan'ın hiç bilinmeyen yönü

Cimbomun yıldız futbolcusu Arda Turan'ın bilinmeyenleri gün yüzüne çıktı

Abone ol

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Arda Turan'ın hiç bilinmeyen yönünü BUGÜN/TELEGOL'den Orçun Özateş günyüzüne çıkardı.

Bayrampaşa Altıntepsi Spor'un genç oyuncunun bugünlere gelmesinde önemli bir yeri var. Kulübün 15 senedir başkanlığını yapan Hasan Karaman ile Arda'nın dünü ve bugünü konuşmak için biraraya geldik.

ABİLERİNE KARŞI OYNADI, FATİH TERİM ONAY VERDİ

Altıntepsi 1956 yılında kurulmuş bir mahalle takımıdır. Arda, 1999 yıllında tahmini 10 yaşında bizim takıma katıldı. Biz onu 10-12 yaş grubuna aldık. Bizde yaklaşık iki sene oynadı. Bizim o tarihinde 12-14 yaşı Galatasaray takımı bir maçımız vardı. O gün kadromuzda bir eksiğimiz bulunuyordu. Bende alt yapı hocasına geçenlerde bir çocuk seyrettim bu çocuğu oynatalım dedim. O gün Arda'yı 2 yaş küçük olmasına rağmen takıma koyduk.

O gün tesadüf Fatih Terim'de maçı izliyordu. Sonra Fatih hoca bu çocuğu takip edin demiş. O zamanın parasıyla 50 liraya Arda'yı Galatasaray'a verdik. Federasyonun bonservis bedelleri vardı. Bu ücret o ücretti. Biz Galatasaray'a Arda'yı verdik. Dua ettik ve onu takip ettik. Arda bizim yüz akımız oldu. Güzel işler başardı. Biz buna inanıyoruz.

150 KİŞİYE İŞ İMKANI VERDİ...

Arda sağolsun kampların maçların olmadığı günlerde haftada en az bir kez evine gelir. Evine geldiği zaman mutlaka kulübe uğrar. İş kuracağım diyen en az 100-150 kişiye yardım etti. Diğer maddi yardımlarını saymıyorum. Kimin ne verdiğini Allah biliyor. Allah ondan razı olsun. Babası da çevresindeki insanlara yardım eder. Her seferinde kulübümüzün bir ihtiyacı olup olmadığını sorar. Şükürler olsun bizim bir eksiğimiz yok. Ama inanıyorum ki bir sıkıntımız olsa Arda en önde koşar.

YAKINDA EVLİLİK OLABİLİR

Bana göre Sinem hanım ile Arda nişanlıdır. Sinem hanım Arda'nın haftada bir iki kere evine gelir. Arda'nın ailesi ile görüşür. Böylesine seviyeli bir bağa var arada. Bence gelecek için eğer Arda Avrupa gidecekse tahminen söylüyorum bu cici kızla evlenerek gidecektir. Yakın zaman içinde Arda'nın evlenme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Örfümüzde yakışını budur.

YETİŞME PAYINI BEN ONA VERİYİM

Bizim kulübümüzün yetişme payı alması için 23 yaşında olması gerekiyor. Geçen sene Avrupa'ya gitseydi %5 alacaktık. Helalı hoş olsun hiç önemli değil. Yeter ki Arda yurt dışına gitsin orada Türk sporunu temsil etsin . Bizim kulüpten yetişen bir evlatımızın Avrupa'da top koşturmasından başka güzel bir duygu olamaz.

SAKATLIĞI PSİKOLOJİK

Sakatlığının psikolojik olduğunu düşünüyorum. Sen sakatsın sen sakatsın derseniz o yaşta çocuğa otomatikman etkilenir. Arda çok duygusal bir çocuk. Olaylardan çok çabuk etkileniyor.
Arda döneminde takımda ağabeyler yoktu.

Arda'nın sıkıntı çekmesinin en büyük nedeni takımda ağabeylik eksikliği olmasıydı. Mesala Abdurrahim Albayrak görevde olmuş olsaydı. Şimdi çok daha güzel şeyler konuşuyor olacaktık.  Neden çünkü Abdurrahim Albayrak takımın oyuncularıyla çok iyi ilişkiler kurmasıdır.

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR

Neden başka bir futbolcuya eleştiri yapılmıyor. Meyve veren ağaç taşlanır. Bana Türkiye'de ikinci bir Arda söyleyebilir misin? Yabancı oyuncuların neler yaptığını ortada... Ama yabancı oyuncuların olayları kapatılıyor. Beşiktaş'lı Guti'nin iki kez ehliyeti alındı. Bilica adama çarptı. Bir şey olmadı. Bunları Arda yapmış olsaydı Arda'yı asmışlardı.

SİİRT YS'E GİDER FENER'E GİTMEZ

Arda Fenerbahçe'ye gider mi sorusuna profesyonelce cevap verirsem Arda yurt dışına gider. Ben gönlümden geçeni söylüyorum. Yurt dışına gitmezse Sirrt YS gider Fenerbahçe'ye gitmez. Lüften öz çocuğumuzu olur olmaz şeylerle kötülemeyin zira Arda bizim göz bebeğimizdir.