BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.240,36
SPOR

Arda Turan'ı Galatasaray'a kim istemedi? Ayhan Akman açıkladı

Barcelona'dan ayrılmasında Messi'nin payı olup olmadığını açıklayan Arda, transfer döneminde Galatasaray'ın kendisini istemediğini belirtti. Dönemin yardımcı hocası Ayhan Akman, Arda Turan'ı kimin istemediğini anlattı.

Medipol Başakşehir'in başarılı futbolcusu Arda Turan, 40 programına konuk oldu. Barcelona'dan ayrılmasında Messi'nin payı olup olmadığını açıklayan Arda, transfer döneminde Galatasaray'ın kendisini istemediğini belirtti.

''Yönetim çok sıcak bakmadı bu işe''
Igor Tudor'un Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde Hırvat hocanın yardımcılığını yapan Ayhan Akman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Arda Turan'ı istememek olmazdı. Dönemin yöneticileri başkanı Arda Turan'a sıcak bakmadı. O yüzden transfer gerçekleşmedi. Galatasaray'a gelmeme konusunda bize soruldu. Arda için olumlu görüş bildirdik. Ama yönetim çok sıcak bakmadı bu işe.'' ifadelerini kullandı.

Dönemin başkanı Dursun Özbek'ti
Ayhan Akman'ın bahsettiği dönemde Galatasaray'ın başkanlık koltuğunda Dursun Özbek oturuyordu. 

''Ben kendim oynamadığım için ayrıldım''
''Benim Barcelona'dan ayrılma sebebim Luis Enrique ile takımın on ikinci oyuncusuydum.'' diyen Arda Turan, ''Takımın jokeriydim, çok fazla süre buluyordum. Valvarde gelince bana bu şansı tanımadı. Ben de oynayamadığım bir yerde mutlu olmadığım için taktiksel sporun içinde olacak sebeplerden dolayı ayrıldım. Çok basit yani o kadar basit ki hayatta bazen basite bakmak zor oluyor. Bu kadar. Barcelona'dan bu sebepten ayrıldım. Kimse bana git demedi. Ben kendim oynamadığım için ayrıldım. Yani ben Barcelona'da hala kalabilirdim, hala oturabilirdim ki birçok insan bunu tercih eder ama bu benim tercihim değildi. Ben her zaman mücadele etmekten, çalışmaktan yanayım. Yani Barcelona'dan ayrılış sebebim Barcelona'ya gitme sebebimle hemen hemen aynı, çalışmak ve mücadele etmek" açıklamasını yaptı. 

''Galatasaray'a hayatım boyunca hiç yanlış yapmadım''
Galatasaray'dan ayrılma süreciyle ilgili konuşan Arda, ''Şimdiki yönetimi ve Galatasaray'ın hocamızı ayrı tutuyorum, bu konuyla alakalı onlarla ilgili hiçbir şey yok.. Daha önceki yönetimden hiç kimse beni istemedi ki.. 6 aylık dönemde boştum, müsaittim. Galatasaray Başkanı 'Arda ekonomiyi tercih etmiştir' dedi. Nasıl ekonomiyi tercih edeyim? Hayatımda iki tane tercih hakkım oldu da ben mi ekonomiyi tercih ettim. Galatasaray benim camiam, Galatasaray Başkanı'na veya başka insanlara benim cevap vermem doğru olmaz ama ben Galatasaray'a hayatım boyunca hiç yanlış yapmadım.'' şeklinde konuştu.

''Fatih Terim ve Mustafa Cengiz'i ayrı tutuyorum''
Rakip takımlardan da teklifler aldığını ifade eden Arda, ''13- 14 milyon Euro kazanarak gittim, dünyanın her yerinde 'Galatasaraylıyım' diye söyledim. Ben rakiplerimizden de teklif aldım. Ne yaptığım ortadadır, hangi cevapları verdiğim ortadadır. İsteyen istediğini söyleyebilir. Bu söylediklerimde Sayın Fatih Terim'i, Mustafa Cengiz'i ayrı tutuyorum çünkü onlarla ilgili hiçbir şey yok. Mustafa Cengiz her zaman gayet kibardır. Bundan önceki dönemde ki durumlarla ilgili konuşurum. Ayhan hoca ve Tudor oradaydı, onlara da sorsunlar. Gelmedi, gelmedi! 'Galatasaray beni istemedi' diyemiyordum, utanıyorum insanlara ne diyeyim? Yani o zaman da oynarken Galatasaray beni istemedi. Bir kamuoyu yoklaması yapıyorlar, biraz taraftar, bir kaç mesaj.. O zaman tamam.. Ne yapayım ben Galatasaraylıyım ama Başakşehir ile en büyük hayallerimi yaşayacağım inşallah" dedi.

Sitene Ekle