BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Arap Baharı'nın protest sesi İstanbul'da

Tunuslu protest müzisyen Emel Mathlouthi yarın İstanbul'da sahneye çıkıyor.

Abone ol

Tunus’un en narin seslerinden protest besteci, gitarist ve solist Emel Mathlouthi, yarın (25 Ekim Salı) akşam İstanbul'da sahneye çıkıyor. Emel Matlouthi yarın Babylon sahnesinde olacak.

ŞARKISI ARAP BAHARININ MARŞI OLDU

Özgürlük kavramına müzikal çerçeveden vurgu yapan Tunus asıllı şarkıcı Emel Mathlouthi, dinleyicisiyle korkusuz ve açık konuşan özel yeteneklerden. 2012’de yayınladığı ve Arap Baharı’nın yaşandığı günlerde tüm bölgenin marş olarak benimsediği parçası “Kelmti Horra” (Kelimelerim Özgür) ile ismini duyurdu. Mathlouthi’nin şarkıları Tunus’un sınırlarını aştı. Klasik müzik ve caz dinleyerek büyüyen ama aynı zamanda Pink Floyd, Bob Dylan ve Joan Baez hayranı Mathlouthi’nin ateşli ve coşkulu müziğinin ilhamı da, bu çok kültürlü gelişim süreci oldu. Arapça şarkı sözleri sadece Tunus’a değil, tüm ülkelerdeki insan haklarına ışık tutan, özgürlüğü ve barışı kucaklayan Emel Mathlouthi, Studio Cite des Arts’da kaydettiği albüm “Ensen” ile dünya turuna başladı. Her yıl düzenlenen Fransızların müzik bayramı “Fete de la Musique”de performans sergileyen Emel Mathlouti, acı ve cefayı hayallere dönüştüren şarkı sözleriyle dinleyenlerin umut tohumları serpiyor.  Geleneksel meledolileri, elektro ve trip hop ile harmanlayan Emel Mathlouti, yüreği sarsan notalarla örülü şarkılarıyla, yarın akşam, İstanbul'da dinleyicileriyle buluşuyor.

EMEL MATHOUTHİ KİMDİR?

Emel Mathlouthi protest müziği yapan Tunuslu şarkıcı ve söz yazarı. En ünlü şarkıları arasında Ya Tounes Ya Meskina (Zavallı Tunus), Kelmti Horra ve (Kelimelerim Özgür) yer alır. Bu şarkılar Tunus Devrimi'nin ve 2011 yılındaki Mısır Devrimi'nin marşları haline geldi.