BIST 10.164
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.468,64
HABER /  DÜNYA

Araba fiyatına kurbanlık

Kurbanlıkların İstanbul’a gelmesiyle beraber pazarda hareketlilik başladı. İstanbul Başakşehir’deki pazara ’kurbanlık’ bakmaya gelen vatanda...

Abone ol

Kurbanlıkların İstanbul’a gelmesiyle beraber pazarda hareketlilik başladı. İstanbul Başakşehir’deki pazara ’kurbanlık’ bakmaya gelen vatandaşlar, araba değerindeki kurbanlıkları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle, hayvan satışlarında hareketlilik başladı. İstanbul’a dün gece giriş yapan büyük ve küçükbaş kurbanlıklar, pazarlarda yerini almaya başladı. Türkiye’nin en modern kurban satış ve kesim alanını ise Başakşehir Belediyesi hizmete soktu. Güvenlik kameralı satış alanında tüm çadırlarda elektirik bulunuyor. Satıcılar için ise tüm ayrıntılar düşünülen pazarda yaklaşık 15 gün alanda kalacak kurban satıcıları için banyo, sıcak su, güvenlik bulunuyor. Veteriner hekimler ise pazara gelen tüm hayvanların kontrolünü sıkı bir şekilde yapıyor.
Pazarı gezerek son çalışmaları yerinde inceleyen, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Türkiye’nin en moderni diye düşünüyoruz. Bunu sadece biz söylemedik. Tarım Bakanlığı ekipleri geçen sene bunu söyledi. Gerçekten bizde en iyisi yapmaya çalışıyoruz. Her çadırımızda suyumuz, elektriğimiz var. Satıcılarımızın temizliği sağlama adına yatma yerleri, banyo var. Sertifika olmadan hiç bir hayvan giremiyor. Veteriner hekimlerimiz hepsini kontrol ediyor” dedi.

ARABA FİYATINA KURBANLIK
Pazarda bir çok çadır ise bu geceden itibaren dolacak. Yerlerini alan kurban satıcıları ilk günden itibaren satışlarına başladı. Kurbanlık fiyatların, geçen seneye göre biraz daha pahalı olduğunu ifade eden satıcılar, “Bu sene maliyetimiz biraz daha yüksek. Bir sene bakıyoruz ve bayramı bekliyoruz. Alanımız çok güzel” diye konuştu. Kurban satıcıları çay keyiflerinden ise vazgeçmiyor. Çadırların önüne kurulan semaverden duman eksik olmuyor. Pazarın en pahalı büyükbaş hayvanı ise 15 bin TL. Yaklaşık 1 ton ağırlığında bulunan kurbanlık vatandaşların ilgisini çekiyor.

ÖĞLE MOLASINDA KURBANLIKLARLA İÇ İÇE UYKU KEYFİ
Kurban satıcıları için yatakhane bulunmasına rağmen, bazı satıcılar yorgunluklarını kurbanlıklarla iç içe uyuyarak atıyor. Sese ve kokuya aldırış etmeyen satıcılar, satacakları hayvanların yanında öğle molasını geçiriyor.
Pazarda ayrıca sürekli dezenfekte aracı bulunuyor. Kurban alacak vatandaşlar için galoş makinesi yer alıyor. Büyükbaş hayvanların fiyatı ise 7 ile 15 bin arasında değişiyor.
(İHA)