BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AP'nin 'müzakere donsun' kararına Türkiye'den sert tepki

TÜRKİYE'nin Avrupa Birliği görüşmelerinin geçici olarak dondurulması kararına Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'ten yanıt geldi. Çelik, "Kararı yok hükmünde sayıyoruz" dedi.

Abone ol

AP'nin Türkiye kararına tepkiler art arda geliyor. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik gündeme bomba gibi düşen karar hakkında konuştu "AP’nin  kararı hiçbir hukuki bağlayıcılığı olmayan, dar görüşlü, vizyonsuz siyasi karardır. Ciddiye almıyoruz, yok hükmünde sayıyoruz, Kapıkule'den içeri giremez. " dedi.

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları;

“YOK HÜKMÜNDE SAYIYORUZ”

Bu kararı yok hükmünde sayıyoruz. Ciddiye alınacak bir karar değil. AP’nin  kararı hiçbir hukuki bağlayıcılığı olmayan, dar görüşlü, vizyonsuz siyasi karardır. AB ile müzakereler zaten fiili durmuş durumdaydı. Mesaj eylemlerle verilir. Türkiye ile ilgili somut, olumlu, pozitif gündem üretemiyorlar ama müzakerelerin kesilmesi konusunda tek ses olarak Türkiye ile ilgili kararlar alıyorlar.

“BU MESAJ KAPIKULE SINIR KAPISI’NDAN GİREMEZ”

Karar, AB’nin içine düştüğü değerler krizinin yansıması. Bize mesaj vermek isteyenler bu mesaj ile Kapıkule Sınır Kapısı'ndan içeri giremez. Bu mesajın hukuki karşılığı yok.

“CUMHURBAŞKANIMIZA MESAJ VERMEK İSTEDİLER”

Cumhurbaşkanımıza siyasi mesaj vermek için bu kararı aldılar. Mesajı alması gereken onlardır.  Bu kararın AB’nin krizi ile ilgili karar olması gerekir.

“ELEŞTİRİLERİ VARSA…”

AB’nin yeniden vizyon ortaya koyan bir kuruma dönüşmesini  bekliyoruz. Avrupa Parlamentosu’nun zamanın ruhunu okuma konusunda geri kaldığını görüyoruz. Eleştirileri varsa çözüm yolu ile fasıllar açılmalıdır.  Karar yapıcı olsaydı Ankara’da kendi siyasetimizin parçası halinde göstermek için çaba gösterirdik. Bu karar bizim için yok hükmündedir, Kapıkule’den içeri giremeyecektir.