BIST 8.723
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,52
HABER /  GÜNCEL

AÖL öğrenci girişi Açıklise sınav yerleri açıklandı mı?

MEB tarafından yapılan AÖL 1. dönem sınav giriş yerleri erişime açıldı. Eğitim hayatına açıköğretim lisesinde devam eden binlerce öğrenci 8-9 Aralık'ta 2 oturumdan oluşacak AÖL açıklise sınavına girecek. AÖL sınav giriş yerleri ise öğrenci numarası ve güvenlik kodu ile öğrenilecek.

Abone ol

AÖL açıköğretim lisesi sınav giriş yerleri MEB tarafından 4 Aralık'ta erişime açıldı. Lise eğitimi hayatına dışarıdan okuyarak devam eden öğrencilerin gireceği AÖL 1. dönem sınav yerleri MEB öğrenci girişi ekranından açıklandı. Öğrenciler AÖL sınav giriş yerleri öğrenci numarası ve güvenlik şifresini girerek öğrenecek. AÖL sınavları 8-9 Aralıkta 2 oturum şeklinde yapılacak. İlk oturum cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak. İkinci oturum ise öğleden sonra 14.00'te başlayacak. 2.5 saat süren sınavda 4 yanlış bir doğruyu götürmeyecek. 

AÖL sınavı ne zaman ve saat kaçta yapılacak? 2018-2019 AÖL kayıtları başlayınca liseyi açıktan bitirmek isteyen öğrenciler AÖL 1. dönem sınavı ne zaman yapılacak sorularını da sormaya başladı.

AÖL SINAV YERİ SORGULAMA EKRANI 

AÖL 1. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN: Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre; Açıköğretim Lise 1. dönem sınavı, 08-09 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınav soruları yeni kitaplardan çıkacaktır.

AÖL SINAVI SAAT KAÇTA: AÖL sınavlarında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez.  Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Buna göre ilk oturum saat sabah 10.00’da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00’te yapılıyor. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı tanınıyor.

AÖL SINAV ÜCRETİ NE KADAR: Liseli öğrencilerin bir diğer merak ettiği konu ise sınav ücreti oluyor. İlk kayıt sınav bedeli 30 TL'dir. 30 TL Açık öğretim lisesi ilk kayıt sınav ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği'ne yatırılması zorunludur.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINACAK: Açıköğretim lisesi sınavı AÖL sınav giriş belgesi http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden güvenlik kodu, öğrenci numarası ve şifre ile öğrenci girişi yapan öğrenciler menüden sınava giriş belgesi alabilirler ve sınava giriş yerlerine ulaşabilecekler. Sınav Giriş Belgenizi ‘’Öğrenci Genel Bilgileri’’ menüsü altında yer alan ‘’ Sınav Giriş Belgesi’’ ekranından seçerek yazdırabilirsiniz.  

SINAVA GİRMEDEN ÖNCE BUNLARA DİKKAT: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.