BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da okullar tatil mi 23 Aralık valiliğin kararı

ANTALYA'da yarın yani 23 aralık cuma günü okullar tatil mi? Antalya Valiliği yoğun kar yağışı sonrasında kar tatiliyle ilgili kararını verdi.

Abone ol

ANTALYA'da etkili olan soğuk ve kar yağışı sebebiyle 23 aralık cuma günü bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Antalya'da bugün de bir çok ilde kar tatili vardı.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinde yarın yani 23 aralık cuma günü eğitime ara verildi. Korkuteli, Elmalı ve İbradı ilçelerinde bugün ise bugün okullar tatildi. Demre, Konyaaltı, Kumluca ve Kaş ilçelerinde ise taşımalı eğitim bir gün süreyle tatil edildi.

ALANYA'DA KAR YAĞIŞI

Alanya'nın sahil kesiminde etkili olan yağmur, kırsal ve dağlık bölgelerde yerini kara bıraktı. Alanya'da kar yağışını izlemek ve kartopu oynamak isteyenler, yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Kızılalan mevkisine gitti.

Kızılalan'a gidenlerden Muammer Korkmaz, "36 yaşındayım Alanya'da böyle karı ilk kez gördüm. Şehre yakın ama oraya düşmedi. Burası Kars, Ağrı, Isparta'ya döndü." dedi. 

Ahmet Erdoğan ise Alanya'ya en yakın yerde ilk kez bu kadar çok kar gördüğünü söyledi. Kardan adam yapmak için Toroslar'ın yüksek kesimlerine gittiklerini dile getiren Erdoğan, "Alanya'ya böyle bir kar yağmazdı. 5 yılda, 10 yılda bir yağardı. Bu kez kar buraya geldi. Kendi bölgemizde kardan adamımızı yapıyoruz, mutluyuz." diye konuştu.

Antalya'nın Serik ilçesinde de kar nedeniyle kapanan Etler, Çetince, Hasdümen, Haskızılören, Bozdoğan ve Yeşilvadi mahallelerinin yolları, belediye ekiplerinin çalışmasıyla ulaşıma açıldı.