BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da 20 yıldır plajları altını üstüne getirdi buldukları şaşırttı! Geçimini sağlıyor

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

ANTALYALI Ali Özyurt, (56) geçimini 20 yıldır Konyaaltı Sahili'nde dedektörle bulduğu altınları satarak sağlıyor. 3 çocuk ve 3 torun sahibi olan Özyurt, "Hayatımı sürdürebileceğim başka işim yok" dedi.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Antalya için 'turuncu kod' uyarısı turizm kentinde yaşamı olumsuz etkilemedi. Ancak Konyaaltı Sahili'nde oluşan dalgalar, definecilerin ilgisini plaja yönlendirdi. Dedektörü ile Konyaaltı Sahili’nde altın ve gümüş gibi değerli madenleri aramak için gelenlerden birisi de Ali Özyurt.

Antalya’nın dünyaca bilinen 3,5 kilometrelik Konyaaltı  plajında altın ve  gümüş ile değerli takı arayan Ali Özyurt, Demirören Haber Ajansı'na konuştu; "Benim başka işim yok. Sahile, meteoroloji ‘turuncu uyarı’da bulunduğu için geldim. Bozuk para, altın ve gümüş arıyorum. Dalga büyük olursa çıkıyor" dedi. Hayatını ‘ganimetçilik’ yaparak kazandığını ifade eden Özyurt, "Bize ‘defineci’ diyorlar. Biz, defineci değiliz. Define işi sit alanında yapılır. Biz ganimet arıyoruz" diyerek bilgi verdi.


"Bu yıl 4 ay içinde 4 parça altın buldum"
Antalya sahilinde dedektör ile değerli maden aramayı kendisinin başlattığını vurgulayan Ali Özyurt, “20 yıldır bu işi yapıyorum. Dedektörü sahile sokan kişi benim. Servet bulamadım ama karnımı doyurabiliyorum. Altın çıkıyor, yüzük çıkıyor. Bu yıl 4 ay içinde 4 parça altın buldum, bozdurdum ve satıp parasını yedim. Sahilde benim gibi bu işi yapan 15 ile 20 kişi daha var" dedi. Kullandığı cihazın madeni parçaya göre farklı sesler çıkarttığını söyleyen Özyurt, “Sabahtan akşama kadar çalıştım. Geçen gün denizden 4 yaklaşık 740 kilo parça demir çıkarttık” diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kırıkkale'de bu evdeki eşyalar kendiliğinden tutuşuyor! Sadece bir şey yanmadı
Foto Galeri Kırıkkale'de bu evdeki eşyalar kendiliğinden tutuşuyor! Sadece bir şey yanmadı Galeriye Gözat