BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya bir kez daha demokrasi dersi verdi

Antalya, 3. etap raylı sistem referandumuna katılanların yüzde 97.63’ü evet proje yapılsın dedi

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili yaptığı referanduma 13 bin 287 vatandaş katıldı. Katılanların yüzde 97.63’ü “evet projenin yapılmasını istiyoruz” dedi. Söz de karar da milletin diyen Başkan Türel, milletin tercihi doğrultusunda yılbaşında projeye ilk kazmayı vuracaklarını söyledi. 

Katılımcı, şeffaf yönetim anlayışı ile Türkiye’nin en çok referandum yapan belediye başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tüm büyük projelerinde olduğu gibi 3. Aşama Raylı Sistem Projesi’ni de halka sordu. Daha önce Raylı Sistem 2’nci Etabı, Şarampol Projesi, Ulaşım Master Planı, Çallı Üst Geçit Projesi, Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, Üçgen Katlı Otopark Projesi’nin kaderini kendi belirleyen Antalyalılar, 3. Etap Raylı Sistem Projesi için bir kez daha sandık başına gitti. Seçim havasında geçen referanduma halkın ilgisi yoğun oldu. 

GENEL SEÇİM HAVASINDA

Projenin uygulanacağı 23 mahallede yaşayanların ve esnafın oy kullandığı referandum, seçim kurullarından alınan seçmen listeleri üzerinden yapıldı. Hafta sonu olmasına rağmen vatandaşlar oy kullanmak için sandıklara akın etti. Referandumda, vatandaşlar kimlikleri ile gelip imza karşılığı tercihini kullandı. Saat 08.00’de başlayan tercih kullanma işlemi 17.00’de sona erdi. Gizli oy yönteminde yapılan referandumda, vatandaşlar kabinlerde “Evet”  ya da “Hayır” yazılı pusudan birini tercih ederek, damgalı zarf içinde sandıklara attı.

BAŞKAN TÜREL SANDIKLARI GEZDİ

Başkan Menderes Türel de referandum süresince mahalle mahalle okullara konulan sandıkları ziyaret etti. Referanduma katılan vatandaşlara teşekkür eden Türel, Büyükşehir Belediyesi tarafından günün anısına hazırlanan kupalardan hediye etti. Antalyalılar da “Verdiğimiz oyla tarihe geçtiğimiz için mutluyuz. Bu tarihi anı bu hediye ile ölümsüzleştirdiği için Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

YÜZDE 97.63 EVET DEDİ   

3. Etap Raylı Sistem Projesi Referandumu’na 13 bin 287 vatandaş katıldı. Bugüne kadar yapılan referandumlar içinde vatandaş katılımının en yüksek gerçekleştiği referandum oldu. 
Sandıkların kapanmasının ardından sandık kurulunun açık olarak yaptığı sayım sonucunda 13 bin 15 kişi evet projenin yapılmasını istiyorum derken, 249 kişi de hayır tercihini kullandı. 23 oy da geçersiz sayıldı. Oy kullananlardan evet diyenlerin oranı 97.63, hayır diyenlerin oranı ise yüzde 2.19 olarak gerçekleşti. 

DEMOKRASİ DERSİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın bir kez daha tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirterek, “Belediyemizin katılımcı yönetim ve demokratik yönetim anlayışında bu gibi kritik hususlarda son sözün halka bırakılması anlayışı demokrasimiz adına bir kazançtır. Yani biz seçildik bildiğimizi yaparız anlayışı yok. Katılımcı, şeffaf yönetimin, demokrasinin gereğini bu referandumlarla halkımızın kanaatini alarak yapıyoruz” dedi.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Antalyalıların yüzde 97.63 ile projenin yapılmasını istediğini belirten Türel, “Halkımız ne derse o. Destek onlardan gayret bizden. Bizim yol haritamızı milletimiz belirliyor. Antalyalılar, güçlü bir evet ile destek vererek projeyi yapmamızı istedi. Biz de durmak yol yola devam diyoruz. Yılbaşında 700 milyon lira ile bu dev projeye kazmayı vuruyoruz. Hedefimiz 1 yıl içinde tamamlamak” dedi.

23 KİLOMETRE

Varsak’tan başlayarak Otogar, Üniversite, Adliye ve Meltem Mahallesi, Devlet Hastanesi istikametinden Müze bölgesine uzanacak üçüncü etap raylı sistem yaklaşık 23 km uzunluğunda olacak. Ayrıca mevcut nostaljik tramvay sistemi de tümüyle yenilenerek bu yeni hatta bağlanacak. Böylece Antalya’nın en önemli noktalarına, örneğin havaalanına, otogara, üniversiteye, adliyeye, hastaneye, Kalekapısı’na doğrudan raylı sistemle ulaşılabilecek.

Bugüne kadar yapılan referandumlarda en çok vatandaşın katıldığı oylama oldu.