BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,23
HABER /  GÜNCEL

Annesi, oğlunun köpek balığıyla boğuşmasını canlı yayında izledi

Avustralyalı sörf şampiyonu Mick Fanning'in annesi, oğlunun Güney Afrika'da köpek balığı saldırısına uğrama anınını televizyondaki canlı yayında izledi, "Gördüklerime inanamıyordum. Onu kaybettik diye düşündüm" dedi.

Abone ol

Avustralyalı sörf şampiyonu Mick Fanning'in annesi, oğlunun Güney Afrika'da köpek balığı saldırısına uğrama anınını televizyondaki canlı yayında izledi.

34 yaşındaki Fanning, Doğu Cape'deki Jeffreys koyunda düzenlenen yarışma sırasında, birden arkasında siyah bir yüzgeç gördü. Köpek balığını yumruklayan ve tekmeleyen Fanning, kısa bir süre sonra jet-skiyle kurtarıldı.

Fanning'in Avustralya'daki annesi Elizabeth Osborne, ABC televizyonuna yaşadıklarını anlatırken, "Gördüklerime inanamıyordum. Onu kaybettik diye düşündüm. Büyük bir dehşete düşmüştüm. Sanki oradan çekip çıkarıverecek, kurtarabilecekmişim gibi, televizyonun yanına gittim." dedi.

17 yıl önce bir oğlunu otomobil kazasında kaybeden Elizabeth Osborne, o günlere ilişkin hatıraların yeniden canlandığını söyledi; "Sean trafik kazasında öldüğünde olayı görmemiştim. Bu ise gözümün önünde cereyan ediyordu. Korkunçtu" dedi.

Üç kez dünya şampiyonu olan Fanning, olaydan yara almadan kurtuldu.

Fanning, Fox Sports'a olayı anlatırken, "Orada bekliyordum. Bacağımdaki ipe birşeyin takıldığını hissettim. Ayağımı kurtarmak için tekmeledim. Sadece yüzgeçlerini gördüm. Her an dişlerinin belirmesini bekliyordum." dedi. Mick Fanning köpek balığının sırtına yumruk atarak ürkütmeyi başardığını anlattı.

Turnuvanın sunucuları ilk kez bir köpek balığının bir yarışma sırasında saldırıdığına tanık olunduğunu söylediler. Olay ardından Dünya Sörf Birliği (WSL) turnuvayı iptal etti.

Reuters haber ajansı, Doğu Cape sularının dünyada en fazla köpek balığı bulunan bölgelerden biri olduğunu kaydediyor.