BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.494,03
HABER /  GÜNCEL

Anneler günü ne zaman 2018 Anneler günü Ramazan'a mı denk geliyor?

Anneler günü ne zaman, 2018 Anneler günü Ramazan ayına mı denk geliyor soruları merak konusu oldu. 2018 yılında anneler günü mayıs ayının ikinci haftası pazar günü yani 13 Mayıs Pazar günü kutlanacak. Peki Anneler Günü Ramazan ayına mı denk geliyor, Ramazan ne zaman? 2018 yılında Ramazan ayı 15 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. Yani Anneler günü Ramazan ayına denk gelmiyor.

Abone ol

Anneler günü 2018 ne zaman, kaç gün kaldı, 2018 Anneler Günü Ramazan ayına mı denk geliyor? 2018 Anneler günü 13 Mayıs Pazar günü kutlanacak. Bilindiği üzere Anneler günü tüm dünyada Mayıs ayının ikinci haftası pazar günü kutlanır. 2018 yılında Anneler günü 13 Mayıs pazar günü kutlanacak.Anneler Günü Ramazan ayına mı denk geliyor diye merak edenler ise 2018 Ramazan ne zaman diye aratmaya başladı. Ramazan ayı bu sene 15 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. Yani Anneler günü Ramazan ayına denk gelmiyor.

Peki bu anlamlı ve özel gün için annenize ne hediye alacaksınız düşündünüz mü? 13 mayıs anneler günü için en uygun, en yaratıcı anneler günü hediyesi fikirleri haberimizde. Aldığınız hediyeleri hayatınızın merkezi en büyük destekçiniz annenize verirken hediyenin üzerine onu mutlu edecek bir mesaj iliştirmek istemez misiniz? 13 Mayıs anneler günü en güzel resimli mesajlar ve şiirleri haberimizde, göz atın.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI: Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anneler Günü için hazırlanmış bir kutlama pastası. Üzerinde İngilizce olarak “Anneler günü kutlu olsun!” yazmaktadır. Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.
Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Anneler Günü dünyada farklı günlerde kutlanır. En geniş şekilde Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.

ANNELER GÜNÜ KUTLAMA PLANLARI: Anneler Günü annelerin sadece bir hediyeyle anılmadığı, annelere güzel bir gün geçirmek için özel planların da yapıldığı bir kutlama günü olarak da önem taşımakta. Mayısın ikinci haftasında havaların da ısınmaya başlamasıyla Anneler Günü için özel kutlama planları açık havaya taşınmakta. Bazı lokantalar tarafından sunulan özel kahvaltı teklifleri, tur firmaları tarafından düzenlenen günlük turları gibi farklı etkinliklerle Anneler Günü daha renkli şekilde kutlanabilmekte.

ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER: Anneler Günü ne gibi hediyeler alabiliriz? Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı. Annemize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır.

Annemize olan sevgimizi göstermemizin bir nişanesi olarak hediyeleri şunlardan seçebilirsiniz;

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası
6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi
8) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

ANNELER GÜNÜ ŞİİRLERİ

ANNEM

Annemi ben çok severim,
Melek annem, güzel annem,
Üzülmesin sakın derim
Melek annem, güzel annem.

İyi doğru sözler onda,
Şefkat dolu gözler onda,
Sevgi, ışık var yolunda,
Melek annem, güzel annem.

Anne yüzü ne asil yüz,
Anne gözü ne derin göz,
Anne özü, pırlanta öz,
Melek annem, güzel annem.

O gülerse çağlayanım,
O ağlarsa ağlayanım,
Ona gönül bağlayanım;
Melek annem, güzel annem

ANNE

Ağaç olsan
Dal olurum anne
Yaprak olurum
Sana gelirim

Deniz olsan
Sel olurum anne
Irmak olurum
Sana gelirim

Bahçe olsan
Gül olurum anne
Toprak olurum
Sana gelirim

Güneş olsan
Yol olurum anne
Bayrak olurum
Sana gelirim