BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Anne ölünce bebek karnında kaldı

Kürtajın yasak olduğu İrlanda'da annesinin beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu anne karnında kalan bebek yaşam savaşı veriyor.

Abone ol

İki hafta önce kafa travması sebebiyle hastaneye kaldırılan 20'li yaşlardaki geç bir kadın tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Doktorların, genç kadının beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirmesi üzerine ailesi bebeği yaşatmak için mücadele vermeye başladı.

BEBEĞİN YAŞAMASI İÇİN MÜCADELE EDİLİYOR

20 haftalık hamile olan yaşam destek ünitesine bağlı olarak nefes almaya devam eden kadının hayatına ne zaman son verileceği tartışılıyor. Aile annesiz kalan küçük bebeğin yaşaması için genç kadının birkaç ay daha yaşam destek ünitesine bağlı kalmasını istedi. Hukukçular ve doktorlar ise konunun netleşmesini bekliyor. İrlanda yasalarının bu konuda net olmadığını belirten hukukçular, salı günü Dublin Yüksek Mahkemesi'nin konuyla ilgili karar vereceğini belirtti.

KÜRTAJ YASAĞININ KALDIRILMASI İSTENİYOR

Çoğunluğu Katolik Hristiyanlardan oluşan İrlanda'da her yıl 4 bin kadın kürtaj olmak için İngiltere'ye gidiyor. Kürtaj'ın yasak olduğu ülkede benzer tartışmalar sıkça yaşanıyor. Birçok sivil toplum kuruluşu ise İrlanda'da tecavüz, doğumsal anomali ya da annenin hayatını tehlikeye atabilecek durumlarda kürtaja izin sık sık çağrı yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde kan zehirlenmesi nedeniyle hamile bir kadının hayatını kaybetmesi de yine benzer tartışmaları gündeme getirmişti.