BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Annan'dan taraflara mektup var

BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Kıbrıs’ta taraflara mektup göndererek yeni bir girişim için nabız yokladığı.Annan ilk iş olarak taraflara bir mektup kaleme aldı.

Abone ol

Genel Sekreter Kofi Annan’ın Rum parlemento seçimlerinden hemen sonra Kıbrıs sorununu çözmek için harekete geçmeyi planladığı, bu çerçevede taraflar arasında nabız yoklamak amacıyla bir temsilci atayacağı belirtiliyor.

Rum hükümet sözcüsü Yorgos Lillikas, basından gizlenen mektubu doğrularken, mektubun Kıbrıslı liderlere Aralık ayında Annan’ın Ada’daki temsicisi tarafından gönderildiğini açıkladı.

TEMSİLCİ ANNAN’A RAPOR SUNACAK

BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Kıbrıs’a atayacağı arabulucunun, Haziran ayı başlarında Ada’daki liderlerin yanısıra garantör ülkelerin ve Avrupa Birliği’nin yetkilileriyle temaslar yapacağı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler’in yeni Kıbrıs temsilcisinin, temaslarını bir raporla Kofi Annan’a sunacağı, bu rapor doğrultusunda da Genel Sekreter’in müzakereleri başlatıp, başlatmayaya karar vereceğinin altı çiziliyor.

KKTC: RUMLARIN TAKTİĞİ

Kıbrıs Türk tarafı ise, Annan’ın nabız yoklama niyetinin yeni birşey olmadığını ve Rum Yönetimi’nin mektubun içeriğini açıklayarak, Ankara’nın Kıbrıs eylem planını işlevsiz kılmaya çalıştığını öne sürdü.

2004 yılında İsviçre’nin Bürgenstock kentindeki 4’lü görüşmeler sonunda Kofi Annan’ın taraflara sunduğu KKTC ve Rum Yönetimi’nde referanduma götürülen Annan Planı, Rum halkı tarafından reddedilmişti.

Haber: Selim Sayarı
Kaynak: