BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara'ya gelen ABD'li diplomattan DEAŞ mesajı

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları'nda temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi

Abone ol

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Ankara'da Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları'nda temaslarda bulundu.

ABD'nin DEAŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk,  Ankara'daki temaslarına devam ediyor.

McGurk, yaptığı ilk açıklamada "NATO müttefikimiz  Türkiye ile DEAŞ'ın yenilgiye uğratılması ve bir daha bölgeye dönememesine yönelik çalışmalar için  Ankara'da olmaktan memnunum" dedi.

RAKKA OPERASYONUYLE İLGİLİ BİLGİ VERİYOR

Dün  Rakka'da PYD ile temaslarda bulunan McGurk, bu temasların hemen ardından  Ankara'ya geçti. Savunma Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı düzeyinde kabul edilen  ABD'li diplomat, PYD'ye verilen ağır silahlar ve  Rakka operasyonu konusunda bakanlık yetkililerini bilgilendiriyor.

GÖRÜŞMEDE PYD'YE VERİLEN SİLAHLAR KONUŞULACAK

Görüşmede,  Ankara'nın PYD'ye verilen silahlar konusundaki kaygılarının konuşulduğu ve silahların PYD'den geri toplanması konusunda oluşturulacak mekanizmanın detaylandırılacağı da gelen bilgiler arasında.

"TÜRKİYE'Yİ HER HAFTA BİLGİLENDİRİYORUZ" DEMİŞTİ

ABD'nin DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk,  Rakka operasyonuyla ilgili olarak  Türkiye'yi her hafta bilgilendirdiklerini söyledi

YPG İLE YAKINLIĞI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

McGurk, PYD ve YPG'li teröristlerle olan yakın ilişkisi nedeniyle büyük tepki çekmiş, YPG'li üst düzey isimlerden plaket alırken çekilen görüntüsü krize neden olmuştu.