BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  DÜNYA

Ankaraspor Özköylü’ye emanet

Bu sezon PTT 1. Lig’de mücadele edecek Ankaraspor, geçen sezon Kayseri Erciyesspor’u Spor Toto Süper Lig’e taşıyan yeni direktörü Osman Özkö...

Abone ol

Bu sezon PTT 1. Lig’de mücadele edecek Ankaraspor, geçen sezon Kayseri Erciyesspor’u Spor Toto Süper Lig’e taşıyan yeni direktörü Osman Özköylü ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Ankaraspor Kulüp Binası’nda gerçekleşen imza törenine, Ankaraspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven ile Teknik Direktör Osman Özköylü ile basın mensupları katıldı. İmza töreninde konuşan Ankaraspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven, "2009-2010 sezonu başında küme düşürülen Ankaraspor 2013-2014 sezonuyla beraber şampiyonluk parolasıyla yeni sezona başlayacak" dedi.
Ankaraspor’un lige 4 yıl ara vermek zorunda kaldığını belirten Yurtgüven, "Üzülerek söylüyorum, yaptığımız açıklamalarla bir kamuoyu yaratamadık. Yeni sezon hazırlıklarımızla beraber yeni bir sayfa açıyoruz. Bize yapılanları unutuyoruz, kırgınlıklarımızı unutuyoruz. Türk futbol tarihinde bir ilk yaşayacağız. Hedefimiz şampiyonluk olacak. Düştüğümüz yerden dimdik kalkarak hakkımız olan Süper Lig’e yükseleceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Şampiyon bir takımın şampiyonluk ruhu taşıyan insanlarla çalışması gerektiğini belirten Yurtgüven, "Bunun için Osman Özköylü Hocamızla anlaştık. Kendisi şampiyonluk yaşamış ve bu tecrübeyi paylaşan bir insan. Kendisiyle sevinçleri paylaşacağız" dedi. Yeni sezon transfer çalışmalarına yönelik bilgi veren Yurtgüven, şu anda 11 futbolcuyla görüştüklerini açıkladı.
Yurtgüven, ayrıca geçen sezon 1461 Trabzon’da forma giyen Emrullah Kokoç ve Ankaragücü’nden Mert Erdoğan ile büyük oranda anlaştıklarını bildirdi.

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"
Ankaraspor ile 1+1 yıllık mukavele imzalayan Osman Özköylü ise, "Ankara’da uzun süre sonra olmak çok güzel. İlk kez Şekerspor’la başladığım teknik direktörlük macerasında her geçen gün üzerine koyarak güzel şampiyonluklar yaşadık. Bunun bir neticesi olarak Ankaraspor’un teknik direktörü olarak imza atacağım" diye konuştu.
Özköylü, "Bu zor görevi bana teslim edip, benden bu görevi isteyen yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bazı şeyler zor gibi gözükse de biz bu heyecanla çok güzel işler yapacağımızı umut ediyorum. En üstten en alta kadar birlik ve beraberlik içinde çalışarak Ankaraspor’u layık olduğu yere çıkaracağız. Ankaraspor’u layık olduğu yere çıkarmak için çalışmaları başlattık. Genel Menajerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizle transfer çalışmalarını sürdürüyoruz. Kolay bir iş değil, sıfırdan bir takım oluşturacağız. Hedefimiz şampiyonluk, hedefimiz Süper Lig. Kaliteli oyuncuları takıma kazandırarak, hedefimize ulaşmak istiyoruz."
Özköylü, yardımcılıklarını kaleci antrenörü Cengizhan Baskın, İlker Püren, Fatih Çardak, Uğur Okur, Mustafa İşçelebi’nin üstleneceğini belirtti.
(İHA)