BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.435,33
HABER /  DÜNYA

Şehit babasından protestoculara tepki

Samsunlu şehit babası Mustafa Altıkatoğlu, Gezi Parkı eylemlerine tepki göstererek, "Şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakları kimsenin işgal...

Abone ol

Samsunlu şehit babası Mustafa Altıkatoğlu, Gezi Parkı eylemlerine tepki göstererek, "Şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakları kimsenin işgal etmeye hakkı yok” dedi.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan emekli zabıta komiseri Mustafa Altıkatoğlu, 14 yıl önce Bitlis’in Tatvan ilçesinde oğlu Hakan Altıkatoğlu’nu şehit vermişti. Şehit babası Mustafa Altıkatoğlu, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylardan rahatsızlık duyduğu için açıklama yaptı. Yaşanan olaylardan dolayı başını yastığa koyup uymakta zorluk çektiğini ifade eden Altıkatoğlu, “Bu memleketin asıl sahipleri şehitlerimizdir. Bu vatan bize şehitlerimizin mirasıdır. Şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal toprakları, kimsenin işgal etmeye hakkı yok. Güzel yurdumuzun huzurunu bozmaya ve ekonomisinin etkilenmesine benim gönlüm razı değil. Çok rahatsız oluyorum, dua ediyorum. Umarım kısa zamanda bu yaşadığımız olaylar sona erer. Camları kırarak, insanlara zarar vererek ne çözülmüş? Biz 80’li yılları da gördük ama hiç bir şey çözülmedi. Şiddetle bir yere varılamaz. Karşılıklı görüşülerek bir yere varılabilir” diye konuştu.
Milletvekillerine de çağrıda bulunan şehit babası Mustafa Altıkatoğlu, "Rica ediyorum, kısa zamanda buna bir çözüm bulsunlar. O çözümü nasıl bulacaklarsa bir an önce kendileri üretsinler ve de bu olayı bitirsinler. Bizler rahatsız olmak istemiyoruz, rahat uyumak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)