BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'nın Başkent oluşu kutlanıyor

Ankara'nın başkent oluşunun 87. onur yılı sebebiyle Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği tarafından törenler düzenleniyor.

Abone ol

Ankara'nın başkent oluşunun 87. onur yılı sebebiyle Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği tarafından düzenlenecek resmi törenlerin ardından 13 Ekim'de bir resepsiyon gerçekleştirilecek. Başkente katkı sunan isimlere "Seymen Büyük Ödülleri" verilecek.

Ankara'nın başkent oluşunun 87. yılı onuruna gerçekleştirilecek resmi törenlerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'in ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlenecek.

Resepsiyonda, Ankara'ya eserleri, hizmetleri ve girişimleriyle değer katan, Ankara'nın marka değerini yükselten kişi, kurum ve kuruluşlara bu çabalarından dolayı "Seymen Büyük Ödülleri" dağıtılacak.


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçen Ekim ayında alınan karar doğrultusunda meclis üyeleri ve belediye bürokratları tarafından yapılan değerlendirme sonucu en çok istihdam sağlayan şirket, kamu kurumu, Ankaralı başarılı iş adamı, sanatçı, gazeteci, sporcu ve bilim adamı gibi önde gelen 60 isim belirlendi. Bu yıl ilk kez verilecek ödülü almaya hak kazanan isimlere Türkler adlı eser de hediye edilecek. Resepsiyonda ayrıca Ankara Seymenler Kulübü'nün gösterisinden sonra Kent Orkestrası bir konser
verecek.

BÜYÜKŞEHİR'İN ONUR LİSTESİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Büyük Seymen Ödülleri" listesinde, TAV Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren ve Ankara metrosuna verdiği destekler nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve hizmetlerinden dolayı Ankara Valisi Alaattin Yüksel başta olmak üzere pek çok değerli isim bulunuyor. Bakan Yıldırım ve Vali Yüksel dışında 13 Ekim'de dağıtılacak "Seymen Büyük Ödülü"nü alacak diğer isimler ise şöyle:
"İnşaat Mühendisi Özkent Akbilek Hayırsever, Emekli Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Hayırsever, Ankara Vakfı Başkanı Ayhan Sümer Hayırsever, Nurçin Sayan Hayırsever, Ankara Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Seçim Aydın Turizm, Halter Bayanlar Dünya Şampiyonu Nurcan Taylan Spor, Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonu Nazmi Avluca Spor, Beyaz Tv'de Latif Şimşek Moderatörlüğündeki Dinamit Programı TV Programı, Radyocu Recep Kaya 'Reco Baba' Medya, TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan Medya, Sabah Ankara Koordinatörü Ersin Ramoğlu Gazeteci, Ali Öcal Spor Yazarı, Bahriye Özen Muhtar, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı (ANAÇEV) Başkanı Ayla Hatırlı STK, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Başkanı Gülgen Dural STK, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı Başkanı Dr. İbrahim Ateş STK, KADBİR Başkanı Ayşe Serap Şahiner STK, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Başkanı Ali İlkbahar STK, Okan Sönmez iş adamı, Güven Hastanesi Sağlık, Onkoloji Hastanesi Sağlık, Yüksek İhtisas Has. Sağlık, Flüt sanatçısı Şefika Kutluer Sanat, Zekai Tunca Sanat, Öner Tokcan Mimari, Sincan Şoförler Odası Ulaşım, Halk Otobüsçüleri Odası Ulaşım, Ankara Şoförler Odası Ulaşım, Ankara Minibüsçüler Odası Ulaşım, Servisçiler Odası Ulaşım, İlhan Gerim Girişimcilik, Gimat Girişimcilik, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Derviş Yılmaz Akademik Girişim, Gazi Üniversitesi Eğitim, Makromarket İstihdam, Çağdaş Market İstihdam, Ankara Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ANKAMER Bilim, Avusturya Büyükelçisi Heida Maria Gürer Yabancı Diplomat, Suudi rabistan Büyükelçisi Dr. Mohammed Al Hussanı Al Sharıf Yabancı Diplomat, Yakupoğlu Deri Sanayi (YDS) Sanayici Eyüp Sabri Tuncer Marka, Muhittin Hacı Bekir Marka, Ali Uzungil Marka, Jüri Özel Ödülleri: TRT Ankara Radyosu, İlhan Cavcav, Nurettin Çarmıklı, İhsan Doğramacı."