BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da son dakika FETÖ operasyonu 40 gözaltı kararı

FETÖ soruşturmalarında son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'ye yönelik 40 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Abone ol

Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 39'u daha önce İçişleri Bakanlığında çalışmış, biri halen görevde bulunan 40 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilen 40 zanlıdan birinin halen Bakanlıkta çalıştığını, diğerlerinin ise açığa alındığını veya ihraç edildiğini belirtti. Yetkililer, gözaltı işlemlerine başlandığını kaydetti.

KAYSERİ'DE 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
FETÖ'ye yönelik bir diğer operasyon haberi de Kayseri'den geldi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgütle irtibatlı ve iltisaklı oldukları değerlendirilen 36 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda zanlılardan 22'si gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.