BIST 10.056
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.434,35
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Ankara'da konuşulan söylenti Abdulkadir Selvi paylaştı

CHP cumhurbaşkanı adayı bilmecesi sürerken, Ankara'da kulaktan kulağa yayılan söylentiyi Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi köşesinde duyurdu. Abdüllatif Şener aday gösterilirse Muharrem İnce isyan bayrağı açacak. Öte yandan Şener ismini Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında Deniz Baykal'ın gündeme getirdiği iddia edildi.

Abone ol

CHP'nin adaylık süreci borsa endeksine dönüştü. Adı geçen aday adayları arasında ibre sürekli yön değiştiriyor. Peki Muherrem İnce, İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen, Abdüllatif Şener mi aday gösterilecek? İhtimaller baş döndürdüğü ortamda Ankara'da yayılan söylentiyi Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi köşesinde paylaştı.

MUHARREM İNCE SERT TEPKİ GÖSTERECEK
"....Kılıçdaroğlu, şimdi CHP seçmenini sandığa taşıyacak bir isim üzerine yoğunlaştı. O nedenle CHP’li bir aday olacağı kesinleşti. Eğer AK Parti’den oy alacak birisini düşünse Abdüllatif Şener’in şansı artardı ama CHP tabanını dikkate alınca oklar Muharrem İnce’yi göstermeye başladı. CHP’deki son duruma gelince, Abdüllatif Şener olursa Muharrem İnce’nin bir grup milletvekiliyle birlikte sert tepki göstereceği söyleniyor. Muharrem İnce’nin aday olması durumunda MYK üyelerinin bundan rahatsız olacağı ifade ediliyor.

2007'DE BAYKAL ŞENER'İ ÖNERMİŞ: Abdüllatif Şener ismini Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında Deniz Baykal’ın gündeme getirdiği söylentiler arasında. Baykal, 2007 yılında da AK Parti’ye Abdüllatif Şener’i önerdiği için bu bir çıkarım da olabilir. Bu arada il başkanlarıyla yapılan temayül yoklamasında İlhan Kesici’nin önde çıktığını hatırlatmakta fayda var. Yılmaz Büyükerşen’in ise seçim kampanyasını yürütmek üzere bir ekip oluşturduğu bile söyleniyor. Hatta Meral Akşener’in, ”Kılıçdaroğlu o ismi bana söyledi ama açıklayamam” dediği kişinin Büyükerşen olduğu söyleniyor. Ancak Eskişehir’i kaybetme endişesi Büyükerşen’in yeniden düşünülmesine neden oldu.

Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanı adayını tarif ederken ekonomiyi bilecek demesi gözleri İlhan Kesici ile birlikte genel başkan yardımcısı Faik Öztrak’a çevirmişti. Öztrak, 10 gün önce Kemal Bey’le görüşmüş. Öztrak’la konuştum, ”Sayın Genel Başkan’a ihtiyaç olması halinde böyle bir görevi yapabileceğimi söyledim” demekle yetindi."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı