BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Ali Babacan aslen nereli eşi kimdir işte karısı ve çocukları

Ali Babacan Türk siyasetinin farklı simalarından biri. Ekonomik büyümede katkısı olan Ali Babacan'ın eşinin ismi Ülkü Zeynep Babacan. Ali Babacan Ankara doğumlu ve aslen de Ankara Şereflikoçhisar’lıdır. Ali Babacan'ın çocukları ise 3 tane ve 2 erkek biri kız.

Abone ol

TÜRKİYE ekonomisinin büyümesinde katkısı yansınmayan Ali Babacan'ın ailesi, eşi ve çocukları hakkında merak edilenleri derledik. Ali Babacan'ın eşinin ismi Zeynep Babacan. Babacan'ın karısı Zeynep Babacan şık giyimi ve güzelliği ile biliniyor. Muhafazakar kesimde tarzı takip edilen Zeynep Babacan 3 çocuk annesi.

Ali Babacan'ın çocuklarının isimleri Kerem Babacan, Dilara Babacan ve Hilmi Emir Babacan.

Babacan ailesi başarılı eğitim kariyerleri ile biliniyorlar. Nihayetinde Ali Babacan gibi tüm kardeşleri TED mezunu. Bir ablası doktor, bir ablası da ODTÜ mühendislik bölümü mezunu. Ali Babacan da bilindiği gibi TED'den sonra ODTÜ'yü birincilikle bitirmiş.

ALİ BABACAN'IN İLGİNÇ ALIŞKANLIĞI : Babacan ailesinin bir geleneği de ‘çift cüzdan’ taşımaları. Ali Babacan’ın cebinde sürekli iki cüzdan oluyor. Birisi sağ arka cepte, diğeri de sağ ön cepte. Paralar, kredi kartları eşit bir şekilde cüzdanlara yerleştiriliyor. Olası bir hırsızlığa karşı böyle bir tedbir geliştirilmiş. Bu sayede cüzdanın biri çalınsa, diğeri kurtarılıyor. Dede vasiyeti olarak babadan oğula aktarılan bir alışkanlık. Babacanların cüzdanında bir de ‘yok para’ adını verdikleri para oluyor. “Ne olur ne olmaz” denilerek cüzdanda sürekli sabit bir para tutuluyor ve bu, günlük harcamalarda kullanılmıyor.

Eşi Zeynep Babacan çok şaşırmış : Ali Babacan, bu alışkanlığın faydasını görmüş. “Baba tavsiyesini sürdürüyoruz. Anne baba tarafı da esnaf olunca tedbiri elden bırakmıyoruz” diyen Babacan’ın cüzdanı ABD’de okurken çalınmış. Babacan’ın bakanlık yaptığı ve korumalarla gezdiği dönemde de bu alışkanlığı değişmemiş. Eşi Zeynep Babacan da sormuş: “Bu kadar koruman var, gerek var mı”? Babacan da eşine şu cevabı vermiş: “Bakarsın tek başıma kalırım. Ne olur ne olmaz. Tedbiri elden bırakmamak lazım.”

ALİ BABACAN'IN EĞİTİMİ : Ali Babacan TED Ankara Koleji'nden 1985 yılında birincilikle mezun olduktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü tamamladı. ODTÜ'den de birincilikle mezun olan Ali Babacan, 1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Babacan, 1990-1992 yılları arasında İllinois'deki ABD Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da İşletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı.

1994 yılında Ankara'ya döndükten sonra tekstil sektöründe hizmet veren kendi aile şirketinin başına geçti. 1994 ile 1995 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e danışmanlık yapan Babacan, 2001 yılında AKP Kurucu Üyesi oldu.

Ali Babacan'ın karısı Zeynep Babacan kimdir? Eşi aslında...