BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ankara'da kim Fransız polemiği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilere cevabı gecikmedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında 'kim Fransız?' polemiği yaşanıyor.

Kılıçdaroğlu'nu dış politikada Fransız kalmakla suçlayan Erdoğan'a Kılıçdaroğlu, Kaddafi'nin linç edilmesi ve NATO'nun Libya'ya müdahalesine Erdoğan'ın destek çıkmasını hatırlatarak cevap verdi.

İNSANDA AR DAMARI OLUR

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Hiçbir liderlik bir başka liderin linç edilmesine destek veremez. Herkesin önünde söyledim. Haksızlıklar karşısında duran bir parti değiliz. Kıbrıs barış harekatını düşünün. Kaddafi destek veriyordu. Kaddafi linç edilirken gıkın bile çıkmadı. İnsanda biraz ar damarı olur.

FRANSA'YA NATO KAPISINI SEN AÇTIN

"Şimdi kalkmış bir  densizlik daha yapıyor; beni Fransızla karşılaştırıyor. Ben Başbakana soru soruyorum. Hiçbir cevap vermiyor. Sen Sarkozy'nin Fransa'sına NATO kapısını açtın mı, açmadın mı? Açtın. Sen onay vermeseydin Fransa, NATO'nun askeri kanadına geri dönemezdi. 

KADDAFİ LİNÇ EDİLİRKEN KEYİF ÇATTIN

NATO'nun Libya'yı bombalamasına onay verdin. Kaddafi linç edilirken, sen Ankara'da keyif çattın mı, evet çattın. Gittin Kaddafi'nin elinden ödül aldın, o linç edilirken utanmadan oturdun Türkiye'de güldün. İnsan biraz utanır. 

LİBYA PETROLLERİNİ ALKIN TABAK İÇİNDE FRANSA'YA VERDİN

'NATO'nun Libya'da ne işi var' diye estin gürledin. Bizde dedik ki doğru söylüyor sayın başbakan. Sonra ne oldu? Libya bombalanırken sen Ankara'da keyif çattın. Masum insanlar öldürüldüb Önce Fransız uçakları gitti oraya, sen de onlara destek verdin. Libya petrollerini altın tabak içinde götürüp Fransızlara hediye ettin. Şimdi kalkmış bana yurtseverlik dersi veriyor. Beni Fransızla kıyaslamaya kalkıyor. Şimdi ben sana soruyorum. Bütün bunlardan sonra kim Fransız.?