BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankarada aile yaşam merkezi

Melih Gökçek döneminde Başkente kazandırılan aile yaşam merkezi yediden yetmişe tüm Ankaralılara hizmet vermeye devam ediyor.

Abone ol

...ADVERTORİAL...

Melih Gökçek döneminde Başkente kazandırılan aile yaşam merkezi yediden yetmişe tüm Ankaralılara hizmet vermeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Eryaman’da açtığı merkez dünyanın ilk ve tek aile yaşam merkezi olma özelliğini koruyor. 30 bin metrekare kapalı alanı dokuz katlı dikey ve iki katlı yatay iki binadan oluşan merkezde hanımlara, engellilere, gençlere ve çocuklara yönelik bölümlerde, fitnes, aerobik ve jimnastik salonları, sauna, kütüphane, bilardo, masa tenisi, air hokey, mini golf, satranç ve zekâ oyunları, sağlık odaları, kabul ve toplantı salonları ve kreşler yer alıyor.



Hanımlar lokali, gençlik merkezi, çocuk kulübü, yaşlılar lokali ve özürlüler lokalinin bir alanda bulunduğu aile yaşam merkezinde sosyal, kültürel ve sportif, faaliyetler aynı alan içerisinde yürütülebiliyor. Merkezde ayrıca Başkentlilere sağlık hizmetleri de veriliyor.



DÜNYADA BİR İLK

Aile yaşam merkezinin dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “30 bin metrekare alana kurduğumuz tesiste yediden yetmişe tüm Ankaralılara hizmet veriyoruz. Çocuklar, gençler, bayanlar, engelliler ve yaşlılar merkezimizden dilediği gibi yararlanıyor. Ankaralıların sağlıklı bir hayat sürmeleri için sportif faaliyetlere katılabilecekleri alanlar inşa ediyoruz. Bunun yanı sıra kendilerini geliştirebilmeleri için sanat kursları ve bilgisayar eğitim sınıflarını hizmete sokuyoruz.



Boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için de oyun alanları düzenliyoruz. Saydığım bu kolların hepsi aile yaşam merkezimizde mevcut. Eğitimli kadromuzun görev yaptığı merkez, Başkentlileri ağırlamaya devam ediyor” dedi.

Gökçek ayrıca önümüzdeki 5 yıllık süreçte yeni aile yaşam merkezlerinin açılacağı müjdesini de verdi.