BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Ankara IŞİD için kararını verdi! İşte kritik toplantının sonucu...

Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya Hakan Fidan ve Necdet Özel gibi kritik isimler katılırken zirveden çıkan sonuca göre Türkiye IŞİD'e karşı aktif bir rol almayacak...

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantı sona erdi. Geçtiğimiz hafta 'çözüm  zirvesi' yapılmıştı. Bu hafta ise 'güvenlik zirvesi' yapıldı. IŞİD ve uluslarası müdahalenin değerlendirildiği zirveden çıkan sonuca göre Türkiye çekirdek koalisyonda aktif bir rol üstlenmeyecek.

ANKARA'DA KRİTİK IŞİD ZİRVESİ!

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı, Jandarma Genel Komutanı, Genelkurmay İkinci Başkanı, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. 

TÜRKİYE AKTİF DEĞİL KISITLI GÖREV ÜSTLENECEK!

Toplantının ana gündem maddesi IŞİD gerginliği oldu. Geçtiğimiz hafta yapılan NATO Zirvesi'nde çözüm için aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 10 ülkeden oluşan bir çekirdek koalisyon kurulması önerisi gündeme getirilmişti. Toplantıda bu konu ilgili uzun uzun görüşmeler yapıldı ve Habertürk'ün hükümet kaynaklarından edindiği bilgilere göre Türkiye bu koalisyonda aktif bir görev yerine kısıtlı bir görev üstlenecek. Bununla ilgili de çekinceleri var o çekincelerin başında da 49 Türkiye personelinin durumu yer alıyor. 

EZİDİLERİN DURUMU DA ELE ALINDI

Öte yandan toplantıda Türkiye'deki ezidilerin durumu da görüşüldü. Şengal'deki IŞİD işgali ile binlerce Ezidi katledilirken kaçmayı başaranlar Rojava, Irak Kürdistan Bölgesi ve Türkiye'ye sığınmışlardı.