BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

Ankara 2 canlı bomba kendini patlattı tarihe dikkat!

ANKARA'da canlı bomba hangi örgütün işi? Ankara'da bugün son dakika 2 canlı bomba kendini patlattı. 2 canlı bomba akıllara, 10 Ekim'de yaşanan Ankara Gar saldırısına misilleme yapabileceği ihtimalini getirdi.

Abone ol

ANKARA 2 canlı bomba bu sabah kendini patlattı. Polislerin Diyarbakır'dan istihbarat alması üzerine 2 canlı bomba Ankara'da Haymana'da kendini patlattı. 10 Ekim Pazartesi günü Ankara Gar saldırısının birinci yıl dönümü...

Ankara'da bombalı araçla eylem hazırlığındaki 2 terörist, polisin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirildi. Polislerin teslim ol çağrısı üzerine kendini patlatan teröristlerin PKK bağlantısı olduğu tespit edildi. Geçen yıl 10 Ekim'de yaşanan gar saldırısı sonrası akıllara örgütün intikam için misillime yapacağı ihtimalini getirdi.

ANKARA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ

Diyarbakır'dan bir vatandaşın bilgi vermesi ve polislerin değerlendirmesiyle Ankara bir facianın eşiğinden döndü. Teröristlerin bir yıl önce Ankara'da yaşanan Gar saldırısının intikam almak için bombalı araç saldırısı düzenleyeceği iddia edildi.

10 EKİM 2015'TE NELER YAŞANMIŞTI?

10 Ekim 2015'te yerel saatle 10:04 civarında Ankara ilinin Altındağ ilçesinin Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağında düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı. 10 Ekim 2015’te siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikaların destek verdiği ’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için Ankara’ya gidenlerin toplandığı Ankara Tren Garı yakınında iki canlı bombanın düzenlediği saldırıda 109 kişi hayatını kaybetmiş, 500’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Hükümet yetkilileri Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısını IŞİD'le bağlantılı kişilerin düzenlediğini söylemişti.