BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  GÜNCEL

Anastasiades: Petrol, çözümü daha da acil hale getirdi

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades Guardian gazetesine yeni bulunan petrol ve doğal gaz rezervlerinin Ada'da çözümü daha da acil hale getirdiğini söyledi. Gazeteye göre petrol şirketleri yatırım için Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesini istiyor.

Abone ol

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine verdiği mülakatta Ada açıklarında bulunan petrol ve doğal gaz rezervlerinin çözümü daha da acil hale getirdiğini söyledi.

Gazeteye göre büyük petrol şirketleri yatırım için Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesini istiyor.

Guardian'ın haberi özetle şöyle:

"Bu hafta Kıbrıs'ta ABD tarafından desteklenen görüşmelerin yeniden başlamasıyla Ada'yı ikiye ayıran Birleşmiş Milletler denetimindeki Yeşil Hat'ta diplomasi trafiği yoğunlaştı."

'Birleşik ülkenin gücü başka'

"Kıbrıs Cumhurbaşkanı Anastasiades, 'Birleşik bir ülkenin gücü başka. Kıbrıslı Türklerle daha fazla işbirliği hızlı büyümeye katkıda bulunacak. Çözüm ekonomik krizle daha iyi mücadele etmemizi sağlayacak' diyor."

"Kıbrıs'ta mali kriz henüz hala devam ediyor Eylül 2012'de yüde 12,7 olan işsizlik, AB ülkeleri arasındaki görülen en hızlı tırmanışla yüzde 17'nin üzerine çıkmış durumda. Anastasiades, Kıbrıslı Rumların hayata iyimser bakışının krizle mücadelede katkısı olduğunu söylüyor:

'Kıbrıslılar bu tür sorunları Akdeniz'deki diğer ülkelerden daha farklı karşılıyor. İspanya, Portekiz ve Yunanistan'daki gibi değil, daha çok İrlanda'daki gibi. Farklı bir zihniyet ve kültürümüz var. İş gücünde istikrar ve sükunet hakim. Gösteri ve grev yok.'

"Kıbrıslı lider, başından beri Kıbrıs sorununun çözümünün sadece Ada'daki bölünmüşlüğün yaralarını sarmakla kalmayacağını, 1974'ten sonraki en ciddi ekonomik krizini yaşayan ülkeyi rahatlatacağını söylüyordu."