BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

ANAP'ta istifa dilekçeleri cepte

Anavatan yeniden yapılanıyor. Genel Merkez bu süreçte gönüllü istifa sürecini başlattı. İstifa dilekçeleri ceplerde dolaşıyor. ANAP'lı Miraç Akdoğan yapılanmayı anlattı.

Abone ol

Muhalefet partisi Anavatan Meclis'te grup kurmaya doğru gidiyor. Ancak parti içinde revizyon başlatıldı. Bu yapılanma beraberinde huzursuzlukları ve istifaları da ister istemez getiriyor. İstanbul teşkilatında yaşanan karışıklıkları kaleme alan Sabah Yazarı Mahmut Övür, kendisini arayan teşkilat başkanı Miraç Akdoğan'ın sözüyle son gelişmeleri yazdı.

Yazı: Mahmut Övür
Kaynak:  


-Anavatan Partisi'yle ilgili haberimiz parti kamuoyunda geniş yankı yarattı. Gündeme getirdiğimiz parti içi sorunların varlığı ilk kez ortaya çıkıyor olsa da ciddi bir hareketlilik getirdiği de tartışılmaz.
Yazıda en dikkat çekici iddia ise Anavatan Partisi Teşkilat Başkanı Miraç Akdoğan'a ait sözlerdi. Bu nedenle de Akdoğan'ın cevabı merakla bekleniyordu.
Ve Anavatan Partisi Teşkilat Başkanı Akdoğan aradı. Parti tabanının merakla beklediği sorulara tek tek cevap verdi.
Akdoğan, söze öncelikle Ankara'da yayınlanan İzlenimler isimli dergide yer alan sözlerinin doğru olmadığını vurgulayarak başladı ve şunları söyledi: "Ben hiçbir dergiye demeç vermemiştim. Dergiyi elime geçiremedim ama bir sayfasını dostuma rica ettim faksladı. Benimle böyle bir görüşme yapmadıklarını onlarda söylüyorlar. ' Kulis bilgisi' diyorlar." Dergide yer alan sözlerin bir kısmının kendisine ait olmadığını kesin bir dille belirten Akdoğan şu noktalara da dikkat çekiyor: "Ama doğru olan bir şey var, partide revizyon yaptığımız. Benim ağzımdan yazılan partinin yüzde 30'unun 1983'den beri olan arkadaşlardan oluşmalı, yüzde 30'u mevcut arkadaşlardan oluşmalı, yüzde 40'ı yeni arkadaşlardan oluşmalı gibi şeyler doğrudur. Bunları prensip olarak bütün teşkilatlara koyduğum bir şablondur."
Akdoğan, İstanbul il teşkilatlarında yaşananlara ilişkin ise şöyle diyor: "İstanbul İl Teşkilatı'nın yeniden yapılanması m evcut teşkilatın hakkını hukukunu koruyarak, onların gönüllü istifasıyla yeniden yapılanma sürecinin önünü açmak maksadıyla biz yaptık. Zaten bütün illerde de bunu yapıyoruz. Şu ana kadar iki il hariç bir fesih mekanizmasını çalıştırmadık." Bu kez araya girip soruyoruz, ' Ama 25 kişinin istifası cebinde' deniyor. Bu önemli bir rahatsızlık belirtisi değil mi?' Böyle bir rahatsızlığın yaşandığına dair bilgi gelmediğini vurgulayan Akdoğan, ' Cebinde istifa dilekçesi olan arkadaşlar olabilir' diyor ve İstanbul'a ilişkin düşüncelerini şöyle anlatıyor: " Ümit Özerol İstanbullular tarafından bilinen ve İstanbul'u bilen biri. Sonuna kadar arkasındayız. İcraatlarında da arkasındayım . Çağdaş insanları dışlıyor gibi eleştirilere katılmıyorum. Çağdaşlık şunun bunun tekelinde değil . Biz siyaset yapıyoruz, siyaset yaparken partiye emeği geçmiş insanlara son derece saygılıyız."
Akdoğan son olarak kendisine yöneltilen " Taşralı zihniyetle Anavatan Partisi yeniden yapılandırılmaz " sözüne de şöyle cevap veriyor: "Ne demek taşralı zihniyet? Taşralı zihniyet benim doğum yerimse katılmam ama beynimle ilgiliyse benim taşralı olup olmadığımı tüm Türkiye biliyor. Biz kimseyi dışlamış değiliz. Yeniden yapılandırıyoruz. Bunu da geçmişini koruyarak yapıyoruz."

cep