BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,10
ALTIN 2.458,07
HABER /  POLİTİKA

Anap paranın üstüne yattı

DP'liler tamam da Anap'lıların ki traji komik... Hem paradan oldular hem...

Abone ol İnternethaber/ Haber: Erdoğan Aktaş- Anavatan Partisi hatırlayacağınız üzere DP ile birleşip, seçimlere bu çatı altında gidecekti. Ancak ortaklık bozulunca, Anavatanlı vekil adayları kötü bir kazık yedi.

Anavatan partisi DP ile birleşemeyince seçimlerden de çekilmişti. ANAP'dan vekil adayı olan bir çok kişi büyük bir şok yaşamıştı. Ancak asıl şoku yaptıkları bir başvuruya aldıkları cevapla yaşadılar.

Vekil adayı olmak için partiye 2 bin YTL para yatıran adaylar, ANAP seçimlerden çekilince paralarını geri istediler.

Sonrasını parasını ANAP'a kaptıran Erol Akarcalı'dan dinliyoruz;

“Ben Anavatan Parti’sine 20 yıllık emek vermiş birisi olarak, geçen seçimde adaylık başvurusu yaptım. Ancak ANAP seçimlerden çekildi ve liste hazırlamadı. ANAP Genel Merkezi’ni arayarak, verdiğimiz 2000 YTL’nin ne zaman iade edileceğini sordum. Bana parayı iade etmeyeceklerini, çünkü o paranın hibe olarak görüldüğünü söylediler. Oysa biz bu parayı hibe olarak değil, milletvekilliği başvurusu için vermiştik. ANAP seçimlere girmediği halde paramıza el koydu.”

İşte durum bu... Anap'a güvenenler hem vekillik şanslarından hem de paralarından oldular. Tavsiye ise "bir bardak soğuk su içmeleri" yönünde...