BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Anadolu Ateşi, Münihte yanıyor

''Anadolu Ateşi'' Türkiye'nin Münih Başkonsoluğu himayesinde Münih kentinde turnesine başladı.

Abone ol ''Anadolu Ateşi'' adlı dans grubu Avrupa turnesi çerçevesinde Almanya'da sahnelediği gösterilerine, Türkiye'nin Münih Başkonsoluğu himayesinde Münih kentinde de başladı.

Münih Başkonsolosu Ali Rıfat Köksal, galanın açılışında yaptığı konuşmada, ''Güzel Anadolumuzun binlerce yıllık geçmişinin ve kültür zenginliğinin ışık hızıyla sahnelendiği gösterinin Münih gibi Avrupa'nın önemli bir kültür kentinde yapılmasından büyük memnuniyet duyuyorum'' diye konuştu.

Almanya turnesine 3 Aralıkta Offenbach kentinde başlayan ve Köln'de de gösteriler yapan ''Anadolu Ateşi''nin gösterileri 21 Aralığa kadar Münih'te devam edecek ve 23 Aralıkta İsviçre'nin Basel kentinde sona erecek.

''Anadolu Ateşi'' 2002 yılında çıktığı dünya turnesi çerçevesinde Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, İsrail, Çin Halk Cumhuriyeti, ABD, İngiltere, Fransa, Mısır, Ürdün, Macaristan, İtalya, KKTC, Rusya, Katar, Lübnan, Bulgaristan, Azerbaycan, Japonya ve Yunanistan'da Anadolu'nun zengin dans kültürünü ve dansın büyüleyici özelliğini sahnelere taşımıştı.