YENİ BMW 5 serisi 520d Test Sürüşü

Türkiye'de her satılan 4 BMW den biri 5 serisinden. Bu yüzdeyle Türkiye'yi bu seride dünya satış sıralamasında 6.cılığa çıkarmış.

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

Türkiye'de her satılan 4 BMW den biri 5 serisinden. Bu yüzdeyle Türkiye'yi  bu seride dünya satış sıralamasında 6.cılığa çıkarmış. Şimdi bu çok sevilen seri 7. Nesliyle tekrar yollarda ancak bu defa daha şık ve modern çok daha gelişmiş bir teknolojiye sahip. Bende bu yeni sedanla tanışmak için Bodrum'da yapılan lansmana katıldım.

Yeni 5 serisi önceki nesline göre daha geniş, uzun ve yüksek, tasarım neredeyse tamamen yenilendi. Özellikle Msport donanımdaki tamponda daha geniş hava girişleri, daha ince yeni farlar yine benim kullandığım Msport donanıma özel 19"hafifletilmiş jantlar ilk göze çarpanlar. Yine arka stoplar ve tamponda değişen kısımlardan. Bu haliyle otomobil 7 serisine daha yakın bir görüntüye sahip olmuş. 

Otomobilin içide dışı gibi 7 serisine benzer tasarıma sahip. Bilindik BMW kalitesinin sürücüyü karşıladığı iç mekan çok ferah olmasının yanında 10"lik dokunmatik ekran, dijital gösterge paneli, vites topuzu ve idrive kontrol kumandası ile hem modern hemde teknolojik görünümün verdiği yenilikçi bir şıklığa sahip. Bu şıklığa birde klimanıza ekleyebileceğiniz koku ile ferah bir havayı da ekleyebiliyorsunuz. Bu sportif iş sedanı aynı zamanda küçük eşyalarınız için bolca alan sunarken uzun seyahatler için ise 530 litrelik bagaj hacmine sahip. 

Otomobil eski versiyona göre 100 kg daha hafif. Yenilenen akslar, bağımsız çok noktalı arka süspansiyon ve yüzde elli elli ayarlanan ağırlık oranı ile çevik ve net bir sürüş performansına sahip. 

Test otomobilim 5.20d  2 litre twinturbo dizel motora ve 8 ileri otomatik şanzımana sahip. 1750 devirde 400 nm tork değeri olan otomobilim 190 beygirlik güce sahip. 

 Güvenlik anlamında ise muhteşem özelliklere sahip 5 serisi özellikle beni şeritte kalmak adına ısrarcılığı ile etkiledi. Sensorlerle şeritleri takip ederek sinyal vermediğiniz sürece sizi uyarmıyor direk direksiyona müdahale ederek sizi şeritte tutuyor bunun yanında diğer etkilendiğim özellik ise uzaktan kumanda ile siz otomobilde değilken otomobilin kendisini park edebiliyor olması. Dar alanlarda dikey ileri ve geri hareket kumanda ile hareket ettirebiliyorsunuz otomobili. Tabi bunun için otomobilin hemen yanında olmanız gerekiyor ve otomobilin bu şekilde 8 metrelik bir menzili var. aynı zamanda bu sürüş esnasında otomobilin önünde yada arkasına çarpabileceği herhangi bir şey çıkar ise kendisi fren yaparak duruyor.

En sportif iş sedanı 5 serisi benim gibi otomobil hayranları için daha park ederken özlemeye başlanacak otomobillerden biri 5 serisinin fiyatları ise 326.000 TL den başlayarak donanıma göre 604.000 TL ye ulaşıyor.