Yeni Opel Combo Test Sürüşü

“Her Günün Kahramanı” sloganıyla, yeni Opel Combo hafif ticari segmentine iddialı bir şekilde giriş yaptı. Opel’in PSA grubuna geçişinden sonra artık yepyeni bir platformda üretilen yeni Combo, ayağının tozu ile “2019 Yılın Ticari Aracı” ödülü ve Autobest “Avrupa’da satın alınması en mantıklı araç” ünvanının sahibi oldu.

Nehir Yılmaz hnehiryilmaz@hotmail.com

“Her Günün Kahramanı” sloganıyla, yeni Opel Combo hafif ticari segmentine iddialı bir şekilde giriş yaptı. Opel’in PSA grubuna geçişinden sonra artık yepyeni bir platformda üretilen yeni Combo, ayağının tozu ile “2019 Yılın Ticari Aracı”  ödülü ve Autobest “Avrupa’da satın alınması en mantıklı araç” ünvanının sahibi oldu.

Yeni Opel Combo Hafif Ticari araç segmentinde olmasına rağmen bu segmentin kullanıcılarının beklentileri doğrultusunda konfor ve güvenlik anlamında da birçok yenilikle birlikte geldi. Çünkü yapılan araştırmalar bu segmentin kullanıcılarının araçlarını iş dışında özel yaşam, hobi ve seyahatleri için de kullandıklarını ve eşya taşımak dışında bu ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımlara ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Bu nedenle Yen Combo aynı zamanda otomobil konforuna ve bir bakıma yeni platformu yardımıyla Suv kullanım özelliklerine sahip. Tasarımında da bu özelliğini görmek mümkün araca ön kısımdan bakınca adeta bir Suv görüntüsüne sahipken yan ve arka kısımdan güçlü bir ticari kimliği taşıyor. tasarımdaki en önemli özelliklerden biri de bagaj kapağını açmadan bagaja ulaşabilmenizi sağlayan arka camın bagaj kapısından bağımsız olarak açılabilmesi.

İç tasarımda hafif ticari kimliği ikinci planda, anahtarsız girişi, gösterge paneli, yüksek oturma pozisyonu, 8” dokunmatik ekranı sade ve şık konsoluyla bir otomobil içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Ticari araç olmasının avantajıyla geniş hatta devasa bir yaşam alanı var içeride. Özellikle arka koltukların üçünde de çocuk koltuğu bağlantısı var. Güzel haberse dilerseniz üç çocuk koltuğunu aynı anda bağlayabileceğiniz genişliğe sahip. 3 farklı donanıma sahip bu donanıma göre özellikler tabiki değişiyor, benim test aracım üst donanım ve tüm özelliklerini görme şansım oldu. En sevdiğim detay ise gece sürüşlerinde ambiyans aydınlatmasını değiştirebildiğiniz yada kapatabildiğiniz cam tavan.

Otomatik perdeli bu kısım hafif kilodaki eşyalarınız için aynı zamanda bir saklama alanı. Saklama alanı demişken bu kadar büyük bir araçta yine bolca saklama alanı var. donanıma göre değişen ama benim versiyonumda 28 adet ve toplamda 180 litrelik bir alana sahip. Yine üst donanımda koltukların arkasında katlanan masalar bulunuyor.  8” dokunmatik ekran Aplle Car Play ve Android Auto uyumlu, ve yine üst donanımda ön konsolda telefonunuzu kablosuz şarj edebileceğiniz bir alan bulunuyor.

Sürücüsü için sürüş kolaylığı sağlayan yaya tanıma, ön çarpışma ve aktif fren sistemi gibi güvenlik özellikleri tüm versiyonlarda standart. Bunlar dışında donanıma göre yine şerit ihlali, şerit koruma, hız limiti, trafik işareti tanıma , yorgunluk tespit sistemi , anahtarsız giriş ve 180 derece panoramik geri görüş kamerası gibi özellikleri bulunuyor.

Yeni Combo 3 farklı donanım ve 2 farklı motor seçeneği ile geldi. 1.5 litre Turbo Dizel 102 Hp, bu motor 5 ileri manuel şanzımanla birlikte alınabiliyor ve 0-100 12.7 saniye ortalama yakıt ise fabrika verilerine göre 4.3 litre. Diğer seçenek 1.5 litre Turbo dizel 130 HP.bu motor 8 ileri tam otomatik şanzımanla birlikte alınabiliyor. 11.4 saniyede 0 dan 100 km hıza ulaşan motor yine ortalama fabrika verilerine göre 4.3 litrelik yakıt tüketimine sahip. Giriş versiyonu dışında diğer iki versiyonda tavan rayı standart. Sadece en üst versiyonda Led far, 180 derece ön arka park, tümü bağımsız koltuklar, katlanır masa ve cam tavan opsiyon olarak alınabiliyor. Fiyatlar ise, 122.400 TL ile 144.400 arasında değişiyor. Lansmana özel 5.000 TL indirim ve 3000 TL ek takas indirimi sunuyor Opel. Aynı zamanda 50.000 TL 15 ay sıfır faiz gibi avantajları da bulunuyor bu dönemde (Mart 2019)..